ANASAYFA İş Dünyası ASO Başkanı Seyit Ardıç Türkiye'nin büyüme rakamları hakkında konuştu

ASO Başkanı Seyit Ardıç Türkiye'nin büyüme rakamları hakkında konuştu

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Ardıç büyümenin nedeninin "İç tüketim" olduğunu belirtti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ASO Başkanı Seyit Ardıç Türkiye'nin büyüme rakamları hakkında konuştu

Türkiye'nin ekonomisinin gelişimine dair en çok merak edilen açıklamalardan birisi olan büyüme rakamları açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre ülkemiz 2023 yılının son çeyreğinde yüzde 4,5 oranında büyüdü. Açıklanan bu oranın ardından ekonomi dünyasından önemli isimler görüşlerini bildirmeye başladı.

“ÜRÜN ÜZERİNDEKİ VERGİLERİN YÜKSEK ARTIŞ ORANI DİKKAT ÇEKİCİDİR”

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'ta söz konusu rakamlar ile ilgili görüşlerini bildirdi. Başkan Ardıç “Sanayi sınırlı artarken, özel tüketim yüzde 12,8 arttı. Oysa ülkemizin istikrarlı ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması için sınai üretime büyük önem verilmesi gerekiyor” diyerek üretimin desteklenmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Kendi temsil ettikleri sanayi sektörünün durumu ile ilgili de konuşan Başkan Ardıç “Sanayi sektörünün bir önceki çeyreğe göre sınırlı artışı dikkat çekici. Sanayi sektörü büyümesi, GSYH büyümesinin oldukça altında kalmıştır. Ürün üzerindeki vergilerin yüksek artış oranı dikkat çekicidir” ifadelerini kullandı.

ENFLASYON İLE MÜCADELEYE DEVAM VURGUSU

ASO Başkanı Seyit Ardıç her sektör olduğu gibi sanayi sektöründe de enflasyonun düşük seyretmesinin pozitif bir katkısı olacağını belirtti. Başkan Ardıç hükümet tarafından benimsenen enflasyon ile mücadele politikalarını desteklediklerini vurguladı ve “Enflasyonla mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürülmesini doğru buluyoruz. Sürdürülebilir bir büyüme için düşük enflasyon en önemli ön şarttır” şeklinde konuştu.

TÜİK tarafından belirli dönemleri kapsayan rakamsal veriler paylaşılmaya devam ediliyor. Söz konusu veriler ışığında net yorumlar yapılabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü Mert Hakan'ın tribünlere yaptığı hareket nedeniyle TFF'ye başvuruyor

Ankaragücü Mert Hakan'ın tribünlere yaptığı hareket nedeniyle TFF'ye başvuruyor