ANASAYFA İş Dünyası ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan Asgari Ücret Desteği yeniden düzenlensin çağrısı

ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan Asgari Ücret Desteği yeniden düzenlensin çağrısı

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç işverenler için çok önemli bir sorun olan asgari ücret desteği hakkında konuştu. Başkan Ardıç işletmelerin yaşadığı işçi yokluğu sorunundan dolayı destekten yararlanamayan işverenler için yeniden düzenleme çağrısı yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Ankara'daki sanayi kuruluşlarının daha sağlıklı bir şekilde çalışmalarına devam etmesi ve yaşadığı sorunları en yüksek sesten duyurmak için faaliyet yürüten Ankara Sanayi Odası (ASO) Ocak ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Söz konusu toplantıda başta Ankara sanayisi olmak üzere ülke genelindeki sanayilerin yaşadığı problemlerden bahsedildi. Yapılan toplantının en önemli gündem maddelerinden birisi ise sanayi işverenlerinin yaşadığı asgari ücret desteğinden yararlanamama durumu oldu. Bu konu ile ilgili yetkililere seslenen Başkan Ardıç, geçtiğimiz dönemlerde çıkan EYT yasasından dolayı sanayide işçi azlığının yükseldiğini ve bundan dolayı bir önceki yıla göre daha az işçi çalıştırmak durumunda kalan işverenlerin devletten destek alamayacak olmasından bahsetti.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ YENİDEN DÜZENLENSİN ÇAĞRISI

Söz konusu durumdan dolayı sanayi işvereninde aranılan şartlarda bir düzenleme yapılması talebinde bulunan ASO Başkanı Seyit Ardıç “EYT düzenlemesi sonrası işten ayrılmalar nedeniyle zaten var olan işçisizlik problemimiz daha da derinleşirken, diğer taraftan firmalarımızın asgari ücret desteğinden yararlanamama durumu ortaya çıkmıştır. Bu durum firmalar için ciddi anlamda haksız rekabet oluşturmaktadır. Bu konuda sorunun çözümü ve adaletin sağlanması için desteğin yeniden düzenlenmesi faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından hükümet kanadından sanayi işverenlerinin yaşadığı bu sorunun çözümüne yönelik nasıl bir cevap verileceği merak konusu oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milyonlarca kadın için bakan açıkladı! Çalışmalara başlandı artık sizde emekli olabileceksiniz

Milyonlarca kadın için bakan açıkladı! Çalışmalara başlandı artık sizde emekli olabileceksiniz