ANASAYFA İş Dünyası ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan Bakan Mehmet Şimşek'e teşekkür geldi

ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan Bakan Mehmet Şimşek'e teşekkür geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı aldığı karar ile enflasyon düzeltmesi uygulamasının birinci vergi döneminde uygulanmayacağını duyurmuştu. Bu karar ile ilgili memnuniyet duyan kişi ve kurumlardan duygularını ifade ettikleri paylaşımlar geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan Bakan Mehmet Şimşek'e teşekkür geldi

ANKARA (İHA) - Ankara iş dünyasının önde gelen kuruluşlarından olan ASO alınan bu karardan memnuniyet duyan kurumlar arasında yer aldı. Enflasyon düzeltmesi uygulamasının uygulanması konusunda alınan yeni karar hakkında Başkan Seyit Ardıç bir mesaj yayınladı.

KARAR SEVİNDİRDİ

ASO Başkanı Seyit Ardıç yaptığı açıklama ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslendi. Bakan'a kendilerinin bu yöndeki taleplerinin gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkürlerini ileten Başkan Ardıç karardan memnun olduklarını dile getirdi. 

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç “İş dünyamızın sesine kulak veren Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e teşekkürlerimizi sunuyorum. Enflasyon düzeltmesi işlemlerinin 2024 yılı geçici vergi dönemlerinde uygulanmayarak, 31 Aralık tarihli bilançolara uygulanmasının ülkemiz ekonomisi açısından daha faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.

ESKİ KONUŞMA HATIRLATMASI YAPILDI

Geçmiş dönemlerde yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Başkan Seyit Ardıç “Öz kaynağı yetersiz olan birçok işletmenin üretimini sürdürebilmek ve yeni yatırımlar için krediye ihtiyaç duyduğunu, ancak borçlanma suretiyle aktiflerinde gerçekleşen artış üzerinden enflasyon vergisi ödemek zorunda kaldıklarını belirtmiştim” ifadelerini kullandı.

Konuya dair işletmelerinden memnun olduğu tahmin ediliyor. Bir süredir enflasyon düzeltmesi konusunda bilgilendirmeler yapılıyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara 2 Mayıs metro çalışacak mı metrolar neden çalışmıyor?

Ankara 2 Mayıs metro çalışacak mı metrolar neden çalışmıyor?