ANASAYFA İş Dünyası ASO heyeti Ankara Teknoloji Üssü için Almanya'da incelemelerde bulundu

ASO heyeti Ankara Teknoloji Üssü için Almanya'da incelemelerde bulundu

Ankara Sanayi Odası geçtiğimiz günlerde şehirde önemli bir atılım gerçekleştirmişti. Sadece şehir değil ülke içinde önemli bir teknoloji üssü kurma çalışmalarına başlayan ASO, bu kapsamda yurt dışında da önemli çalışmalarda bulunuyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ASO heyeti Ankara Teknoloji Üssü için Almanya'da incelemelerde bulundu

Ankara Sanayi Odası şehrin potansiyelini sonuna kadar kullanmak ve yeni iş fırsatları oluşturma adına kolları sıvamıştı. Geçtiğimiz haftalarda yapılan duyuruda şehirde önemli bir Teknoloji Üssü kurulması adına çalışmaların başladığı ifade edilmişti. 

ASO HEYETİ ALMANYA TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

Konu ile ilgili ASO Başkanı Seyit Ardıç'ta şehir için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etmişti. Bu konuda yapılan çalışmalarda önemli bir aşama kaydeden ASO yurt dışında da incelemeler yaparak Teknoloji Üssünü en iyi şekilde inşa etme hedefine bağlı kalıyor.

Bu kapsamda Almanya'da bulunan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç Adlershof Teknopark ve Fraunhofer IPK Enstitüsü’nü ziyaret etti. İlk olarak Almanya'nın en büyük teknoloji üssü olan Adlershof'ta incelemelerde bulundu. Burada başkentte kurulacak teknoloji üssü için bilgi toplayan heyet alanında uzman ve Teknopark'ta yetkili isimlerden bilgiler aldı. Daha sonrasında Fraunhofer IPK Enstitüsü'ne geçen ASO heyeti burada geleceğin teknolojileri ve bunların kullanım yerlerine dair önemli istişarelerde bulundular.

Ankara'nın marka değerini arttırmak ve teknoloji konusunda saygınlığını daha da üst seviyeye çıkarma adına çalışmalar devam ediyor. Ankara Sanayi Odası yurt içi ve yurt dışı istişarelerde bulunarak süreci en iyi şekilde tamamlamayı hedefliyor.

Haberankara.com özel haberidir. Alınamaz, kopyalanamaz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1 Mayıs'ta borsa açık, kapalı mı olacak?

1 Mayıs'ta borsa açık, kapalı mı olacak?