ANASAYFA İş Dünyası ASO tarafından İkinci Yüzyılda Yapay Zeka paneli düzenlendi

ASO tarafından İkinci Yüzyılda Yapay Zeka paneli düzenlendi

Ankara Sanayi Odası ev sahipliğinde yapay zekanın iş ve günlük hayatta yaygınlaşmasına değinildi. Söz konusu panele alanında uzman bir çok isim katıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ASO tarafından İkinci Yüzyılda Yapay Zeka paneli düzenlendi

Son yılların teknoloji anlamında en çok adı duyulan kavramlardan olan yapay zeka ile ilgili Ankara'da önemli bir panel gerçekleştirildi. ASO'nun ev sahipliği yaptığı panelde yapay zekanın günlük hayatta her geçen gün daha fazla yer etmesi anlatıldı.

ASO'DAN YAPAY ZEKA KONULU PANEL

Özellikle kısa süre içerisinde profesyonelce kendisinden istenen işlemleri gerçekleştirmesi ile bilinen yapay zeka teknolojisi günlük hayatta eğlence aracı olmaktan çıkarak iş dünyasında da yapılan işlemlere entegre olmaya başladı.

Bu durumun beraberinde getirdiği etki ile ilgili Ankara Sanayi Odası tarafından uzman isimlerin katıldığı bir panel düzenlendi. Söz konusu panelin açılış konuşmasını yapan  ASO Meclis Üyesi ve 35. Bilgisayar Yazılımları Meslek Komitesi Başkanı Nuray Başar yapay zeka için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 

Başar “Yapay zeka artık gerek günlük yaşamımızda gerekse iş hayatımızda ciddi bir gündem olarak yerini aldı. Geleceği yakalayabilen, çağın teknolojisini kendine uyarlayabilen, ülkemiz için üretebilen insanlar için bizler de kendimize vazife çıkarıp çalışmalara başladık” dedi.

BİR ÇOK ÜLKE DİJİTALLEŞME TAKVİMİNİ ÖNE ALMAK DURUMUNDA KALDI"

Söz konusu panelde konuşmacı olarak yer alan isimlerden Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Uzmanı Dr. Zümrüt Müftüoğlu'da yaşanan hızlı gelişmede pandemi döneminin etkili olduğunu belirtti. 

Müftüoğlu “Pandemi süreci ile birlikte birçok ülke dijitalleşme takvimini öne almak durumunda kaldı. Ülkemiz de aynı aksiyonu almak zorunda kaldı. Dijitalleşme dediğimiz zaman da en önemli unsurlardan bir tanesi yapay zeka teknolojilerinin artık rutin hayatımıza entegre olmasıydı” ifadelerini kullandı.

Panelde pek çok isim yapay zekanın iş ve günlük hayat kullanımının yaygınlaşması ve bunun nasıl doğru bir şekilde yapılacağına dair görüşler bildirdi. Panel anısına fotoğraf çekimi yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hollanda'da rehine krizi! Polisler olay yerine sevk edildi!

Hollanda'da rehine krizi! Polisler olay yerine sevk edildi!