ANASAYFA İş Dünyası ATO Ankara'da Ocak ayında kaç şirket kurulduğunu açıkladı!

ATO Ankara'da Ocak ayında kaç şirket kurulduğunu açıkladı!

Ekonomi anlamında ülkenin hareketli şehirleri arasında yer alan ve Başkent olmasından dolayı diğer şehirlerden ön plana çıkan Ankara'da ekonomik anlamda yaşanan gelişmeler ilgili kurumlar tarafından vatandaşlar ile paylaşılıyor. Bu kapsamda ATO önemli bir açıklama yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ATO Ankara'da Ocak ayında kaç şirket kurulduğunu açıkladı!

Türkiye'nin ekonomi olarak kritik şehirleri arasında yer alan ve içerisinde sadece şehir değil ülke genelinde de önemli kararların alındığı Ankara'da vatandaşlara dönem dönem çeşitli kurumlar tarafından bilgilendirme açıklamaları yapılmaya devam ediliyor.

Son olarak Ankara Ticaret Odası'ndan vatandaşları bilgilendiren bir paylaşım geldi. Yapılan açıklamaya göre Ankara'da Ocak ayında kaç şirketin kurulduğu belli oldu. Ankara Ticaret Odasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden aldığı bilgiye göre Ankara'da yeni yılın ilk ayında  toplam 1326 yeni şirket kuruldu.

Ankara Ticaret Odası tarafından yapılan bilgilendirme paylaşımında yeni kurulan şirketlerin 1157'sinin şirket, 77'sinin kooperatif ve 92'sinin şahıs statüsünde olduğu ifade edildi.

ÜLKE GENELİNDE AZALMA YAŞANDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin yayınladığı rapora göre ülkemizde Ocak ayında kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre daha az oldu. Söz konusu açıklamada bir önceki aya göre %13,7 azalma meydana geldiği bildirildi. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre bakıldığında da eksi yönde oldu.

Ülkemizde 2024 yılının Ocak ayında kurulan şirket sayısı 2023 yılın Ocak ayına göre %24'i daha az oldu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin önümüzdeki ay açıklayacağı rakamlar merak edilmeye başlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Madenlerde göçük üstüne göçük yaşanıyor! Bir göçük haberi de Elazığ'dan geldi

Madenlerde göçük üstüne göçük yaşanıyor! Bir göçük haberi de Elazığ'dan geldi