ANASAYFA İş Dünyası ATO, ATONET üzerinden e-belge hizmetini kullanıcılara sundu

ATO, ATONET üzerinden e-belge hizmetini kullanıcılara sundu

ATO, mobil uygulaması ATONET üzerinden kullanıcılara yeni bir hizmet sundu. Artık kullanıcılar, uygulama üzerinden 7/24 hizmet ile e-belgelerine ulaşabilecek.
ATO, ATONET üzerinden e-belge hizmetini kullanıcılara sundu

Ankara Ticaret Odası (ATO), oda üyelerine ATONET üzerinden sunduğu hizmetlerine bir yenisini ekledi. ATO tarafından yapılan son duyuru ile ATO üyelerinin mobil uygulama üzerinden, 7/24 hizmetle oda faaliyet belgelerine erişebileceği açıklandı. 

Dünya Odalar Yarışması'nda,  “En İyi Oda Sistemi İnovasyon Projesi” kategorisinde ‘Dünya Birincisi’ olan ATONET, oda üyelerinin kolay ve hızlı hizmet alması için sürekli yenileniyor ve geliştiriliyor. Bu kapsamda yapılan son çalışma ile, ATONET üzerinden  “Oda Faaliyet Belgesi” ve “İhale Durum Belgesi” ile bu belgelerin İngilizce'leri e-belge olarak oda üyelerinin erişimine sunuluyor. 

ATONET üzerinden ücretsiz olarak verilen belgeler ise şu şekilde: 

Oda Sicil Kayıt Sureti (Faaliyet Belgesi), 

İngilizce Oda Sicil Kayıt Sureti (Faaliyet Belgesi), 

İhale Durum Belgesi, 

İngilizce İhale Durum Belgesi. 

ATONET İLE 7/24 HİZMET 

ATONET'e, ATO’nun www.atonet.org.tr web adresinden, Google Play ve App Store üzerinden ulaşılabiliyor. Mobil uygulama üzerinden 7/24 hizmet sunulurken, ATO üyeleri, e-devlet üzerinden giriş yaparak, 7/24 e-belge, online başvuru, randevu, vezne işlemleri, bilgi güncelleme talebi, harç iade talebi, sigorta şirketlerinin acentelik başvuruları, kapasite raporları, ekspertiz raporları, iş makinesi tescili, Türk malı, yerli malı belgeleri, NACE kodu değişikliği gibi onlarca hizmeti elektronik ortamdan alabiliyor. 

Ayrıca ATO üyeleri, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ve Resmi Gazete bilgileri ile teşvik ve hibe, sektörel bilgilendirme, fuar takvimi, pazar ve sektör araştırmaları bilgilerine erişim de sağlayabiliyor. 

Öte yanda ATONET tarafından oluşturulan son proje ile Ankara'nın 101 destinasyon noktası, Cumhuriyet'in 101'inci yılında ATONET uygulaması üzerinden erişime açılıyor. 

‘’DÜNYAYA ÖRNEK OLUYORUZ'' 

ATO Başkanı Gürsel Baran tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, ATONET üzerinden sunulan hizmetle ATO üyelerinin ticaret ve ihracatlarını en kolay şekilde geliştirmesine imkan sağlamanın amaçlandığı belirtilerek, hem Ankara'nın hem de Türkiye'nin ekonomisine katkı sunulmaya çalışıldığının altı çizildi. 

Baran, dijitalleşmenin imkanlarını kullanarak oda üyelerine fayda sağladıklarını ve dünyaya örnek olduklarını vurguladı. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 İlave tediye ne zaman yatacak, tediye ödemeleri ne kadar oldu?

2024 İlave tediye ne zaman yatacak, tediye ödemeleri ne kadar oldu?