ANASAYFA İş Dünyası ATO Başkanı Baran Ankara'dan yurt dışına direkt uçuş sayısının artması gerektiğini söyledi

ATO Başkanı Baran Ankara'dan yurt dışına direkt uçuş sayısının artması gerektiğini söyledi

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran şehir ekonomisi konusunda önemli bir açıklamada bulundu. Başkan Baran Ankara'nın direkt uçuş hacminin gelişmesi gerektiğini belirtti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ATO Başkanı Baran Ankara'dan yurt dışına direkt uçuş sayısının artması gerektiğini söyledi

Ankara'nın ekonomik olarak kapasitesinin artması adına çalışmalar yürüten ATO'dan şehri ilgilendiren önemli bir görüş geldi. Katıldığı bir etkinlikte Ankara'dan ve Ankara'ya yapılan uçak yolculukları hakkında konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran direkt uçuş konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

ANKARA'DAN DİREKT UÇUŞ ARTSIN TALEBİ

Ankara Esenboğa Havalimanından yapılan yurt dışı direkt uçuş sayısının yetersiz olduğunu ifade eden ATO Başkanı Baran bu sayının atması talebinde bulundu. Başkan Baran “Bugün İstanbul Havalimanı’ndan haftalık yurt dışı uçuş sayısı 4 bin iken Esenboğa Havalimanı’ndan sadece 160 uçuş gerçekleştirildiği görülüyor” diyerek Ankara'nın İstanbul'dan ne kadar geride olduğunu ifade etti.

Önceki yıllarda bu konuda adımlar atıldığını fakat pandeminin gelişmeleri sekteye uğrattığını ifade eden ATO Başkanı Gürsel Baran “Ankara’nın ticaret, ihracat ve turizm başta olmak üzere hangi alanda gelişmesi söz konusu olursa olsun konu daima yurt dışına direkt uçuşlara geliyor. Sizin de yakından bildiğiniz gibi göreve başladığımız günden bu yana, bu konu bizim gündemimizin ilk sıralarında yer aldı. 2020 yılına kadar şehrimizden yurt dışına direkt uçuşlar konusunda bir ivme yakalamıştık ancak bu süreçte başlayan pandemi tüm gelişmeleri tersine çevirdi” şeklinde konuştu.

TİCARET BAKANI BOLAT'A TALEP İLETİLDİ

ATO Başkanı Baran konuşmasının sonlarında “Ankara’dan aktarmalı uçulan, Brüksel, Roma, Barselona, Zürih, Aşkabat ve Saraybosna’nın da aralarında bulunduğu 16 destinasyona direkt uçuş konulmasına ilişkin taleplerimizi Sayın Bolat’a ilettik” diyerek konu hakkındaki girişimlerini dile getirdi.

Bu konuşmanın ardından konu ile ilgili yetkili mercilerden bir adım atılıp atılmayacağı beklenmeye başladı. Başkent Ankara'dan bir çok farklı şehre gitmek için aktarma yapılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Venedik'e günübirlik girişlerde artık ücret ödenecek

Venedik'e günübirlik girişlerde artık ücret ödenecek