ANASAYFA İş Dünyası ATO Başkanı Baran enflasyon ile mücadelenin bir seneden az süreceğini söyledi

ATO Başkanı Baran enflasyon ile mücadelenin bir seneden az süreceğini söyledi

Ankara Ticaret Odası tarafından alışveriş ve ticaret konusunda önemli bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Haksız Fiyat Artışı ve Fiyat Etiketi Bilgilendirme Toplantısında konuşan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran enflasyon ile mücadelenin uzun bir dönemi kapsamayacağını düşündü.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ATO Başkanı Baran enflasyon ile mücadelenin bir seneden az süreceğini söyledi

Türkiye'de son yıllarda toplumun her kesiminden insanın son zamanlarda en çok mustarip olduğu konunun başında enflasyon ilk sırada geliyor. Bu konuda vatandaşlara ek olarak kurumsal yapılarda olumsuz olarak etkileniyor.

“BU BÜYÜK BİR MÜCADELE”

Bu konuda ATO tarafından düzenlenen programda konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran söz konusu mücadele dönemine daha olumlu bir şekilde baktığını dile getirdi. Yaşanılan durumun bir süreç olduğunu ve bu sürecin beklenenden kısa süreceğini düşündüğünü ifade eden Başkan Baran “Bu büyük bir mücadele. Enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşanıyor. Ancak bu bir süreç. Bir yılı geçeceğini sanmıyorum. Bu süreçte biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Hükümetimize, ekonomi yönetimine yürekten güveniyoruz ve destekliyoruz” dedi.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran Avrupa devletlerinde ülkemizdekinden çok daha az enflasyon oranlarında çok büyük sıkıntılar yaşandığına atıfta bulunarak "Yüzde 5-7 gibi enflasyon oranları Avrupa’da kıyametlerin kopmasına neden oluyor. Büyük sıkıntılar yaşanıyor. Türk insanı gerçekten çok farklı. Biz onlardan on kat fazla enflasyonla çarklarımızı döndürebiliyoruz" diyerek ülke ekonomisinin kuvvetli olduğunu belirtti.

“HİZMET SEKTÖRÜ TÜM MEKANİZMANIN OMURGASI GİBİDİR”

Gerçekleşen toplantıda hizmet sektörünün ekonomide önemli bir yer edindiğinden de bahsedildi. Konu ile ilgili görüşlerini bildiren ATO 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Aykut Altıntaş “Hizmet sektörü tüm mekanizmanın omurgası gibidir. Bu omurgada oluşabilecek bir hasar, tüm ekonomimizi ciddi anlamda etkileyecektir. Onun için burada maruz kaldığımız giderleri ya da fiyat değişikliklerini kısmi anlamda son tüketiciye yansıtmakla mükellefiz” ifadelerini kullandı.

Ankara Ticaret Odası tarafından kendisine bağlı bulunan meslek komitelerinin sorunlarının dile getirildiği programlara devam edileceği biliniyor. Toplantılarda ülke gündemini etkileyen genel konulara da değiniliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Keçiören Belediyesi devam eden bahar temizliği çalışmalarında gelinen son durumu paylaştı

Keçiören Belediyesi devam eden bahar temizliği çalışmalarında gelinen son durumu paylaştı