ANASAYFA İş Dünyası ATO Başkanı Baran Türkiye Honduras ilişkilerine katkı sağlamak istediklerini söyledi

ATO Başkanı Baran Türkiye Honduras ilişkilerine katkı sağlamak istediklerini söyledi

Ankara Ticaret Başkanı Gürsel Baran Honduras Büyükelçisi Mauricio Bueso Chinchilla ve beraberindeki heyet ile görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkilerine vurgu yapıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ATO Başkanı Baran Türkiye Honduras ilişkilerine katkı sağlamak istediklerini söyledi

Ankara Ticaret Odası'na ülkelerin üst düzey temsilciler tarafından ziyaretler gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Son olarak Kuzey Amerika ülkesi Honduras'ı temsil eden bir heyet ATO Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret ettiler.

HONDURAS'TAN TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ İSTEĞİ

Honduras Büyükelçisi Mauricio Bueso Chinchilla'nın başkanlık ettiği heyette çok sayıda Honduraslı isim yer alırken, ATO tarafında da yönetim kadrosundan isimler görüşmede hazır bulundu. Sohbet havasında geçen görüşmede Honduras ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin genişlemesi ve yatırım fırsatlarının değerlendirilmesine yönelik ortak görüş bildirildi.

Büyükelçi Chinchilla kendisini ülkelerinin Cumhurbaşkanı'nın gönderdiğini ifade ederek ülkelerinin uluslararası arenadaki yerinin artması ve saygınlık kazanması üzerine çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Honduras Büyükelçisi ülkelerinde Türkiye ile inşaat ve savunma başta olmak üzere bir çok alanda iş birliği yapmayı hedeflediğini aktardı.

“BU RAKAMI YÜKSELTMEK İÇİN HAZIRIZ”

ATO Başkanı Gürsel Baran'da Türkiye ile Honduras arasındaki dış ticaret rakamlarının düşük olmasına dikkat çekerek “Bu rakamı yükseltmek için elimizden gelen gayreti sarf etmeye hazırız. Her iki üyenin menfaatleri doğrultusunda ilişkilerimizin gelişeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Görüşmede yer alan isimlerinde benzer ifadeler kullandığı görüşme heyetlerin fotoğraf çekimi ve Honduras Büyükelçisi'ne yapılan hediye takdimi ile son buldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Ankaragücü ve Gençlerbirliği'ni ziyaret etti

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Ankaragücü ve Gençlerbirliği'ni ziyaret etti