ANASAYFA İş Dünyası ATO Başkanı Baran'dan KDV mesajı! Tek oranlı KDV uygulamasına geçilmeli

ATO Başkanı Baran'dan KDV mesajı! Tek oranlı KDV uygulamasına geçilmeli

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, KDV mevzuatının güncel ve ihtiyaçlara cevap verir yeterlilikte olmadığını belirterek bir düzenleme istedi. KDV mevzuatının güncellenmesi gerektiği ve sektörlerde tek oranlı KDV uygulamasına geçilmesi gerektiğine vurgu yapan ATO Başkanı Baran, önemli taleplerde bulundu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ATO Başkanı Baran'dan KDV mesajı! Tek oranlı KDV uygulamasına geçilmeli

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akça, Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği (TİMKODER) Başkanı ve ATO’nun 28 No’lu Seramik ve Vitrifiye Satıcıları Meslek Komitesi Meclis Üyesi Fatih Ayhan, TİMKODER Başkan Yardımcısı ve ATO 47 No’lu Gayrimenkul Yatırımcıları Meslek Komitesi Meclis Üyesi Zekeriya Fındıkoğlu, ATO 46 No’lu Yassı Demir Çelik Ürünleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Ramazan Yılmaz, ATO 48 No’lu Hazır Yemek Hizmetleri-Kantin İşletmeciliği Meslek Komitesi Başkanı Murat Zalaltuntaş ve ATO 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Hakan Sancur ile birlikte Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu’nu makamında ziyaret etti. 

İş dünyasının gündemindeki konulara ilişkin değerlendirmede bulunan ATO Başkanı Baran, istihdama ilişkin sorunların öne çıktığını belirterek bir takım açıklamalarda bulunurken “Aynı sektörde birden fazla KDV oranının uygulanması, karmaşaya yol açıyor. KDV mevzuatı güncellenmeli ve sektörlerde tek oranlı KDV uygulamasına geçilmeli” dedi. ATO Başkanı Baran, yaptığı değerlendirmenin ardından Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Hatipoğlu’na bir takım sorunlar iletti.

ATO BAŞKANI BARAN İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI İLETTİ

“Kamunun istihdama ilişkin politikaları özel sektör için rekabet sorunu ortaya çıkarmayacak şekilde uygulanmalı” şeklinde bir açıklamada bulunan ATO Başkanı Baran,  Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Hatipoğlu’na ilettiği sorunların onu başlığı şöyle;

KDV oranlarının tek olarak uygulanması

Enflasyon muhasebesi

İşyeri kira artış oranları

KDV tevkifatı

Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz (Yazar Kasa) kullanma zorunluluğu

Özel okul ve kursların işletme ruhsatnamelerinden her yıl harç alınması

Öte yandan ATO Başkanı Baran, üyelerinin daha etkin ve verimli faaliyet yürütmesi için önündeki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Baran, sorunların büyük bölümünün KDV mevzuatının güncel ve ihtiyaca cevap verir yeterlilikte olmamasından kaynaklandığını belirterek sözlerini sonlandırdı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Tandoğan mahallesinde ziyaretlerde bulundu

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Tandoğan mahallesinde ziyaretlerde bulundu