ANASAYFA İş Dünyası ATO Başkanı Baran'dan vergi afları açıklaması! Vergiye uyumlu mükellef olumsuz etkileniyor

ATO Başkanı Baran'dan vergi afları açıklaması! Vergiye uyumlu mükellef olumsuz etkileniyor

ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından gerçekleştirilen 'Vergi İndirimi ve 2024 Yılında Yapılacak Güncellemeler' konulu toplantıda açıklamalarda bulundu, vergi aflarının vergiye uyumlu mükellefleri olumsuz etkilendiğini dile getirdi.
ATO Başkanı Baran'dan vergi afları açıklaması! Vergiye uyumlu mükellef olumsuz etkileniyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından organize edilerek düzenlenen ‘Vergi İndirimi ve 2024 Yılında Yapılacak Güncellemeler’ toplantısında, vergi afları ve 2024 yılında vergilerde yapılacak yeni düzenlemeler ele alındı. 

Toplantının açılış konuşmalarını ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Denetleme Grup Müdürü Ali Aslankaya ile 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Aykut Altıntaş yaptı. 

ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, SGK Ankara İl Müdür Yardımcıları Birol Toprak ve Ahmet Remzi Şahin, ATO komite ve meclis üyeleri ile sektör temsilcileri katılım gösterdi. 

‘’AFLAR VERGİ SİSTEMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR'' 

Toplantıda konuşma yapan Başkan Baran, sık sık çıkarılan afların vergi sistemini olumsuz etkilediğini belirterek, çıkarılan vergi aflarının aynı zamanda vergiye uyumlu mükelleflerin moral ve motivasyonlarına da zarar verdiğini söyledi. Vergilerin ekonominin can damarı olduğunu ifade eden Baran, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir asırlık ömründe devraldığı borçları ödeyerek dünya ekonomisine adını yazdırdığını ve vergilerle bir ülkenin ayakta kaldığını kaydetti. 

Ankara Vergi Dairesi Grup Müdürü Ali Aslankaya ise yaptığı konuşmada, vergi mükelleflerinin her alanda hizmet verdiğini ve bu sebeple onlara çok teşekkür ettiklerini söyleyerek, mükelleflere kapılarının 7/24 açık olduğunun altını çizdi. 

Açılık konuşmalarının ardından katılımcılara panel düzenlendi ve vergi uygulamalarına ilişkin soruları cevaplanarak görüş alışverişinde bulunuldu. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara derbisinde Nesibe Aydın ile OGM Ormanspor karşı karşıya gelecek

Ankara derbisinde Nesibe Aydın ile OGM Ormanspor karşı karşıya gelecek