ANASAYFA İş Dünyası ATO Başkanı Gürsel Baran 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü için kutlama mesajı yayınladı

ATO Başkanı Gürsel Baran 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü için kutlama mesajı yayınladı

1. Dünya Savaşı'nın kaderini değiştiren ve tarihimizin en önemli savaşları arasında yer alan Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajları paylaşılıyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ATO Başkanı Gürsel Baran 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü için kutlama mesajı yayınladı

1915 yılında yaşanan ve sadece bulunduğu bölgede değil dünyada adından söz ettiren bir muharebe olan Çanakkale Savaşı'nın 109. yıl dönümü dolayısıyla, zaferimizi kutlamak için yurt içi ve yurt dışından mesajlar gelmeye devam ediyor.

Türk Askerinin destan yazdığı ve düşmanın Çanakkale Boğazı'ndan geçmesine izin vermediği bu savaşın yıl dönümünde bir mesaj yayınlayan ATO Başkanı Gürsel Baran duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

BUĞDAY ÇORBASI VE ÜZÜM HOŞAFI İLE KAZANILAN ZAFER

Yoksulluk içerisinde kazanılan bu zaferin manevi değerine dikkat çeken ATO Başkanı Baran “Buğday çorbası ve üzüm hoşafıyla karnını doyuran, yokluklar içinde mücadele veren bu milletin evlatları, en güçlü silahların dahi vatan aşkıyla savaşan, iman dolu yüreklere sahip bir orduyu yenemeyeceğini tüm cihana gösterdi” dedi.

Başkan Baran bu savaşın ilerleyen yıllarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti için bir ön ayak olduğunu belirterek “Çanakkale’de elde edilen zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözüdür” benzetmesini yaptı.

ÖĞRENCİLERİN ÇANAKKALE'YE GİTMESİ SAĞLANDI

ATO olarak Çanakkale'ye gezi düzenleyerek binlerce öğrencinin o bölgeyi ziyaret etmesini ve yaşananlar hakkında bilinçlenmesini sağladıklarını vurgulayan Başkan Baran sözlerini “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale’de ve vatan savunmasında can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diyerek sonlandırdı.

Gün içerisinde ve zaferin yıl dönümü olan 18 Mart gününde mesajların paylaşılmaya devam edilmesi tahmin ediliyor. Özellikle yarın Çanakkale başta olmak üzere yurdun bir çok şehrinde etkinlikler düzenlenmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Atatürk Cumhuriyet Kulesi Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde açılıyor

Atatürk Cumhuriyet Kulesi Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde açılıyor