ANASAYFA İş Dünyası ATO Başkanı Gürsel Baran İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü için kutlama mesajı yayınladı

ATO Başkanı Gürsel Baran İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü için kutlama mesajı yayınladı

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının sembollerinden İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin üzerinden 103 yıl geçti. Bu anlamlı gün dolayısıyla bir kutlama mesajı da ATO Başkanı Gürsel Baran'dan geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ATO Başkanı Gürsel Baran İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü için kutlama mesajı yayınladı

Verilen bağımsızlık mücadelesinin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti için bir milli marş hazırlanması gündeme gelmiş ve o dönem yetkililer bunun için bir yarışma başlatma kararı almıştı.

ATO BAŞKANI BARAN İSTİKLAL MARŞI İÇİN BİR MESAJ YAYINLADI

Eserleri ve kişiliği ile yaşadığı dönemde de saygınlık kazanan Mehmet Akif Ersoy'da ısrarlar sonucu ödül almamak şartı ile yarışmaya katılmış v 10 dizelik İstiklal Marşımızı kaleme almıştı. 12 Mart 1921 yılında TBMM'de İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 103 yıl geçti.

Bugün İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü olması dolayısıyla vatandaşların bireysel olarak yaptıkları paylaşımlara ek olarak  yurt genelinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından mesajlar yayınlanıyor. Ankara şehrinin önemli kuruluşlarından olan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'da bu özel günden dolayı bir mesaj yayınladı. Başkan Baran sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajında “TBMM'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, Milli Eğitim Bakanı merhum Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından ilk kez okunarak kabul edilen, milletimizin kahramanlık destanını yansıtan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103. yıl dönümünü gururla kutluyoruz” dedi.

MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u da bu günden dolayı andığını belirten Başkan Gürsel Baran “Milli mücadelenin ruhunu kaleme alan merhum Mehmet Akif Ersoy’u ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün kutlanıldığı ve Şair Mehmet Akif Ersoy'un anıldığı gün boyunca çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi bekleniyor. Gün boyu anma mesajlarının da devam etmesi ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de 29'uncu hafta tamamladı! MKE Ankaragücü haftayı düşme hattının bir basamak üzerinde kapattı

Süper Lig'de 29'uncu hafta tamamladı! MKE Ankaragücü haftayı düşme hattının bir basamak üzerinde kapattı