ATO Başkanı Gürsel Baran kamuda tasarruf paketi hakkında konuştu

Türkiye'de dün yaşanan en önemi gelişmeler arasında kamuda uygulanacağı duyurulan kemer sıkma politikası yer almıştı. Söz konusu karar ile tasarruf yapılarak para kaynağı oluşturulması hedeflendiği öğrenilmişti. Bu gelişmenin ardından Ankara'da iş dünyası isimlerinden konuya dair görüşler gelmeye başladı.

ATO Başkanı Gürsel Baran kamuda tasarruf paketi hakkında konuştu

Türkiye ekonomisini düzeltme konusunda kamu kurum ve kuruluşlarında geçerli olarak önemli bir kararı yürürlüğe sokmuştu. Uzun bir zamandır geleceği ifade edilen fakat detayları paylaşılmayan paketin neleri içerisinde barındırdığı nihayet öğrenildi.

Ankara'da kameralar karşısına geçen iki isim, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son hali verilen paketin detaylarını aktardı.

ATO BAŞKANI BARAN AÇIKLANAN PAKETİ DEĞERLENDİRDİ

Çok keskin olarak ifade edilen tedbirlerin içerisinde araç alım konusu ve memur alımına kadar pek çok başlıkta kısıtlama getirildiği öğrenilmişti. 100 milyar lira tutarında bir kazanç sağlaması beklenen pakete dair bir açıklamada Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'dan geldi.

Başkan Baran konuya dair yaptığı açıklamada “Tasarruf ve verimlilik paketi, Türkiye’nin enflasyonla mücadele sürecini ivmelendirerek kısa sürede kalıcı fiyat istikrarına ulaşılmasına yüksek düzeyde katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda alınacak önlemler kamu maliyetini dolayısıyla da ülke ekonomisini rahatlatacaktır” diyerek bu gelişmenin ekonomiye iyi yönde katkı sağlamasını düşündüğünü ifade etti.

ATO Başkanı Gürsel Baran geniş bir alanda uygulanacak bu tedbirlerin ülke ekonomisini rahatlatacağını düşündüğünü söyledi. Vatandaşlarda alınan kararların piyasalara nasıl yansıyacağını beklemeye başladı.

SONRAKİ HABER