ANASAYFA İş Dünyası ATO Başkanı Gürsel Baran Türkiye'nin kredi notunun arttırılması hakkında konuştu

ATO Başkanı Gürsel Baran Türkiye'nin kredi notunun arttırılması hakkında konuştu

Türk ekonomisi için uzun bir sonra uluslararası anlamda sevindirici bir haber gelmiş ve ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin notunun pozitife döndürüldüğünü duyurmuştu. Bu gelişmeyi değerlendiren isimlerden ATO Başkanı Baran düşüncelerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ATO Başkanı Gürsel Baran Türkiye'nin kredi notunun arttırılması hakkında konuştu

Uygulanan ekonomi politikalarının sonucu olarak Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu B+ yapmasını sevindirici bir gelişme olarak kabul eden ATO Başkanı Baran “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in uzun bir aradan sonra Türkiye'nin kredi notunu yükselterek pozitife çevirmesi memnuniyet verici bir gelişme oldu" dedi.

“TÜRKİYE'NİN YATIRIM ÇEKEN ÜLKE OLMAYA DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUZ”

Olumlu gelişmelerin devam etmesini beklediğini ifade eden Başkan Baran “Enflasyonun düşürülmesi konusundaki kararlı adımların sürdürülmesiyle Türkiye’nin uluslararası yatırım çeken ülke olmaya devam edeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu. Fitch Ratings'in Türkiye hakkında yaptığı değerlendirme hakkında konuşan bir diğer isim olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te ilerleyen dönemlerde Türkiye'nin kredi notunun ilerleyen dönemlerde daha da iyiye gideceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Dünya ekonomisinde açıkladığı derecelendirmeler ile bilinen Amerikan merkezli derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu B'den B+'a çevirmiş, kredi notunu da aylar sonrasında pozitife çevirdiğini açıkladı. Türkiye'nin ekonomisinde iyiye gidildiğinin uluslararası alanda da tescillendiği anlamına gelen değerlendirme notu sonrasında ülkemizde ekonomi dünyasından alanında yetkili isimler gelişmeyi memnuniyet verici bir karar olarak nitelendirdi. Ekonomi uzmanları tarafından ilerleyen haftalarda yaşanması beklenen ekonomi gelişmeler ile ülke ekonomisinin daha olumlu yönde gitmesi temenni ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mansur Yavaş ve Fethi Yaşar'ın katılımıyla Yenimahalle'de Cumhuriyet Akademisi açıldı

Mansur Yavaş ve Fethi Yaşar'ın katılımıyla Yenimahalle'de Cumhuriyet Akademisi açıldı