ANASAYFA İş Dünyası ATO Bina tamamlama sigortasını tanıttı

ATO Bina tamamlama sigortasını tanıttı

Ankara Ticaret Odası (ATO) özellikle inşaat sektöründeki insanları yakından ilgilendiren bir sigortayı tanıttı. Konu ile ilgili ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay bu sigortanın inşaat şirketlerinin mağdur olmaması açısından çok önemli olduğunu ifade etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ATO Bina tamamlama sigortasını tanıttı

Başkent Ankara'da bugün inşaat sektörü için çok önemli bir etkinlik düzenlendi. Özellikle inşaat sektöründeki insanları yakından ilgilendiren “Bina tamamlama sigortası” ile vatandaşların mağdur olmaması ve inşaat şirketlerinin zarara uğramaması hedefleniyor. Ülkemizde en yaygın iş kollarından olan inşaat sektörü ile ilgili yüzleri güldürecek bir haber geldi. Ankara Ticaret Odasının 7 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin organizasyonu ile özel bir etkinlik gerçekleştirildi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİ

ATO Meclis Salonunda düzenlenen ve “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” adlı toplantıda son zamanlarda yaşanan inşaatı süreci yarım kalan binalar ile ilgili önemli bir adım atıldı. Artık bu durumu ortada kaldırmak için Quick Sigorta ile düzenlenen toplantıda “Bina tamamlama sigortası” tanıtıldı. Söz konusu sigorta ile ilgili konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay'da inşaat sektörünün ekonomiden çok önemli bir yer kapladığını ve yaşanabilecek kötü olayların önüne geçilmesi açısından tanıtılan bina tamamlama sigortasının çok yerinde olduğuna dikkat çekti.

900 BİN KONUT İHTİYACI

Konu hakkında görüş bildiren bir diğer isim olan  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülkende her yıl ülkemizde 900 bin konut ihtiyacı oluştuğunu ifade ederek, bina tamamlama sigortasının hitap ettiği kitlenin büyüklüğüne vurgu yaptı. Ülken “Arz gelmedikçe barınma krizi, kiracı-ev sahibi problemleri gibi hem ekonomik hem sosyolojik birçok sonuçla karşı karşıya kalıyoruz. Quick Sigorta burada kıymetli bir iş yaparak ‘buyurun çözüm’ diyor. Kefalet sigortasıyla yarım kalan binaları tamamlama noktasında elini taşın altına koyuyor” dedi.

Yapılan bu sigorta tanıtım toplantısı katılımcılar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Önümüzdeki dönemde söz konusu sigortadan çok fazla şirketin yararlanması ve yarım kalan bina sorunlarının en aza inmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Mamak Metro hattı ihalesinin iptal edildiğini duyurdu!

ABB Mamak Metro hattı ihalesinin iptal edildiğini duyurdu!