ANASAYFA İş Dünyası ATO Ostim Teknik Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı!

ATO Ostim Teknik Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı!

ATO üyelerinin gelişimine destek vererek, Başkent ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya yönelik olarak üniversitelerle gerçekleştirdiği iş birliğine bir yenisini daha ekleyerek OSTİM Teknik Üniversitesi ile iş birliğini kapsayan bir protokol imzaladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ATO Ostim Teknik Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı!

Ankara Ticaret Odası (ATO), üniversitelerle gerçekleştirdiği iş birliğine bir yenisini daha ekledi. ATO, OSTİM Teknik Üniversitesi ile eğitim, proje, ortak atölye, laboratuvar ve sosyal alan kullanımı konularında iş birliğini kapsayan bir protokol imzaladı. 

Ankara Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, iş birliği protokolüne imza attı. Ankara Ticaret Odası ile OSTİM Teknik Üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolü imza töreni ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, ATO Meclis Üyesi Sıtkı Öztuna ile ATO Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla ATO Hizmet Binası Fuaye Alanı'nda yapıldı.

ATO'DAN OSTİM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Protokole ATO adına imza atan Yönetim Kurulu Başkanı Baran, Ankara Ticaret Odası’nın Başkent’teki üniversitelerle birlikte çalışmalar yürüterek bilimsel ve teknolojik gelişmeleri üyelerine aktarmaya, birikimlerini işletmelere entegre etmeye çalıştıklarını belirtti. 

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, törende yaptığı konuşmada, OSTİM Teknik Üniversitesi’nin Türkiye’de bir sanayi bölgesi içinde yer alan ilk üniversite olma özelliği taşıdığını belirterek, üniversitenin birikimi ve kadrolarıyla ATO üyelerinin gelişimlerine, ticaretlerine, ihracatlarına büyük katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi. Ankara Ticaret Odası’nın üniversitelerle iş birliğini önemsediğini dile getiren Baran, Başkent’teki üniversitelerle ortak çalışmalar yaparak, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri üyelerine aktarmaya, bu birikimleri işletmelere entegre etmeye çalıştıklarını söyledi. 

Baran, “Tüm dünyada kalkınmanın yolu, üniversite ve reel sektörün iş birliğinden geçiyor. Üniversiteler ürettikleri bilim ve teknoloji ile gelişime öncülük ediyor, ticaret ve sanayi de bunları fiiliyata geçirip ekonomik büyümeyi ivmelendiriyor, üretim ve ihracatı artırıyor ve nihayetinde kalkınmayı sağlıyor. Ankara Ticaret Odası olarak, reel sektörün üniversitelere, üniversitelerimizin de reel sektöre katacak çok şeyi olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

‘ÜRETEN TÜRKİYE’ İNDİRİMİ

ATO’nun OSTİM Teknik Üniversitesi ile imzaladığı iş birliği protokolü hakkında da bilgi veren Baran, “Ankara Ticaret Odası olarak, OSTİM Teknik Üniversitesi ile imzalayacağımız protokol kapsamında, mesleki ve teknik eğitim, proje çalışmaları, danışmanlık hizmetleri, seminer, konferans gibi konularda işbirlikleri gerçekleştireceğiz. Protokol ayrıca, ATO üyeleri, çalışanları ve yakınlarının OSTİM Teknik Üniversitesi’nde lisansüstü programlardan yararlanma imkânını da içeriyor. ATO camiasından bu programlara başvuran olursa mevcut indirimlere ek olarak yüzde 35 de ayrıca ‘üreten Türkiye indirimi’nden faydalanabilecek” dedi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Sincan'da çöp depolama alanında bebek cesedi bulundu!

Ankara Sincan'da çöp depolama alanında bebek cesedi bulundu!