ANASAYFA İş Dünyası ATO ücretsiz alınabilen belgeler hakkında açıklama yaptı

ATO ücretsiz alınabilen belgeler hakkında açıklama yaptı

Ankara Ticaret Odası şehir genelindeki iş insanlarına önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Yapılan duyuruda 2 önemli belgenin ücretsiz olarak alınabildiğine dikkat çekildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ATO ücretsiz alınabilen belgeler hakkında açıklama yaptı

Ankara genelinde devam eden iş hayatının daha sağlıklı bir şekilde sürmesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Ankara Ticaret Odası önemli bilgilendirmeler yapmaya devam ediyor.

ATO'DAN ÜCRETSİZ BELGE DUYURUSU

Bu kapsamda ATO sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda iş hayatında 2 önemli belge hakkında ücretsiz alınabildiklerine dair bilgiler belindi. ATO tarafından yapılan açıklamada “Oda Sicil Kayıt Sureti (Faaliyet Belgesi) ve İhale Durum Belgesi, ATONET Mobil Uygulaması üzerinden E-Belge olarak Ücretsiz alınabilmektedir” ifadelerine yer verildi. Bu iki belgenin mobil uygulama aracılığı ile ücretsiz olarak temin edilebilmesi vatandaşların işlerini kolaylaştıran bir gelişme olarak değerlendirildi.

FAALİYET BELGESİ VE İHALE DURUM BELGESİ NEDİR?

Oda Sicil Kayıt Sureti (Faaliyet Belgesi) firmaların odalara kayıtlı olduğunu gösteren bir belgedir. Ankara Ticaret Odası'na kayıtlı olan bir firma oda kaydını ispat edebilmesi adına bu belgeyi temin etmelidir. ATO'nun sağladığı bu hizmet ile firmalar online ortamda belgelerini ücretsiz bir şekilde temin edebilirler. 

İhale Durum belgesi ise yine firmaları ilgilendiren bir belge türü olarak bilinmektedir. Bu belgenin bir firmanın herhangi bir ihaleye girme isteği olduğunda alması gereken bir belge olarak bilinmektedir. ATO'ya bağlı firmalar girmek istedikleri ihale olduğunda ATONET mobil uygulaması üzerinden online olarak ihale durum belgesini temin edebilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MKE Ankaragücü Voleybol ile Kadınlar KFC 1. Lig'ine yükselen takımlar belli oldu

MKE Ankaragücü Voleybol ile Kadınlar KFC 1. Lig'ine yükselen takımlar belli oldu