ANASAYFA İş Dünyası ATO Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu'na ev sahipliği yaptı

ATO Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu'na ev sahipliği yaptı

Ankara Ticaret Odası'na bağlı ATO Congresium'da önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. 4. defa düzenlenen Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu'nda dünya genelinde artan İslam düşmanlığına dikkat çekildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ATO Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu'na ev sahipliği yaptı

Ankara dünya genelinde Müslüman toplumların en çok rahatsız olduğu konuların başında gelen İslamafobi ile ilgili Ankara'da önemli bir Forum gerçekleştirildi.

İslam korkusu anlamına gelen İslamafobi'nin beraberinde getirdiği olumsuzlukların konuşulduğu ve bu yıl Gazze'yi ana tema olarak işleyen Foruma bir çok önemli isim katıldı. Forumun açılışında yer alan ve bir konuşma gerçekleştiren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin İslam'ın değil, islam düşmanlığının bir tehdit olarak algılanması gerektiğini vurguladı.

İSLAM DÜŞMANLIĞI VURGUSU YAPILDI

Başkan Şahin “Kendilerini medeniyetin sahibi olarak gören ülkeler, bu çirkinliklere tepki göstermek yerine saldırıları cesaretlendiriyor. Barış dinini yaşayan biz Müslümanlar, sistematik nefret söylemleri ve dezenformasyon faaliyetleriyle ötekileştiriliyoruz. Dünyaya İslam'ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” şeklinde konuştu ve medya kurumları olarak doğru bilginin aktarılması konusunda bulundukları kritik noktaya dikkat çekti.

Konuşma yapan bir diğer isim olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ta İslam düşmanlığının artmasında Avrupa Medyası'nın payı olduğunu söyleyerek “Son yıllarda özellikle Avrupa medyası, Müslüman karşıtı ırkçılığın yeniden oluşturulması ve normalleştirilmesini de hedeflerine eklemiş görünmektedir. Bu yaklaşım, aynı zamanda İslam ve Müslüman karşıtlığı anlamında bir ideolojinin doğuşunda da birinci derecede tesirli olmuştur” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GAZZE'DE YAŞANANLARA DİKKAT ÇEKTİ

Toplantıya katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise bir mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında Gazze'de yaşananların İslamafobi düşüncesinin ürünü olduğunu ve söz konusu yaşananların apaçık bir İslam düşmanlığı olduğunu söyledi.

Ankara'da düzenlenen foruma çok sayıda alanında uzman kişi katıldı. Katılımcılar İslamafobi'yi çok yönlü olarak ele aldılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Naci Görür açıkladı! Ekonomik olarak destek yapacağım derse ben de oyumu...

Naci Görür açıkladı! Ekonomik olarak destek yapacağım derse ben de oyumu...