ATO ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sigorta sektörü için iş birliğine gitti

Çeşitli sektörlerdeki istihdam açığını kapatmak adına dönem dönem farklı kurumlar bir araya gelerek adımlar atıyor. Bu kapsamda Ankara'da iki önemli kurum tarafından nitelikli iş gücü sağlamaya yönelik bir anlaşma kararı geldi.

ATO ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sigorta sektörü için iş birliğine gitti

Ankara Ticaret Odası şehir ve ülke ekonomisinde mevcut hali daha iyi noktalara taşımak adına yeni adımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Söz konusu girişimler beraberinde güzel gelişmeleri getiriyor.

Konu ile ilgili olarak ATO cephesinden bir haber daha geldi. Yapılan açıklamaya göre Ankara Ticaret Odası ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi bir araya gelerek iş birliği yapma kararı oldu. İş birliğinin yapılma sebebi ise sigortacılık sektörüne kaliteli ve donanımlı personel yetiştirmek üzerine oldu.

ATO ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sigorta sektörü için iş birliğine gitti

YENİ SİGORTACILAR ANKARA'DA YETİŞECEK

ATO Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı bir araya gelerek üzerinde anlaşmaya varılan protokol metnine imza attı. Yapılan imza töreni sonrasında da her iki isimden olumlu açıklamalar geldi. ATO Başkanı Baran yapılan anlaşma ile ilgili “Protokol çerçevesinde bir yandan öğrencilerimizin diğer yandan da sigorta sektörümüzün gelişimine katkı sağlayacağız. Sigortacılık, tüm dünyada hızla gelişen bir sektör. Ekonomilerin emniyet sübabı durumunda. Sigortacılık sektörü, sadece bireylerin ve işletmelerin risklerine karşı koruma sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda ekonomik büyümeye ve istikrara da önemli katkılarda bulunuyor” ifadesini kullandı.

“HAYATIN DİNAMİĞİ TİCARET”

Rektör Bostancı'da “Hayatın dinamiği ticaret. Türkiye'nin kalkınması, büyümesi, gelişmesi derken arkasında bütün bunlara ilişkin rakamlar var ve şüphesiz o rakamların dinamosu da ticaret. Bunlardan bahsetmeden güçlü ve kudretli bir Türkiye'den bahsedemeyiz. Ticaret burada teknolojik gelişmeyi ve ticaret yapanların işlerini daha iyi yapmasını temin ediyor” diyerek genç nüfusun yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

ATO ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sigorta sektörü için iş birliğine gitti - Resim : 2

Her iki isim imza töreninin sonunda karşılıklı iyi dilek temennilerinde bulundu. Çok sayıda ismin katıldığı tören toplu fotoğraf çekimi ve karşılıklı teşekkürler ile son buldu.

SONRAKİ HABER