ANASAYFA İş Dünyası ATO'da gençlere yönelik gerçekleştirilen Dış Ticaret Eğitimleri başladı!

ATO'da gençlere yönelik gerçekleştirilen Dış Ticaret Eğitimleri başladı!

2010 yılından beri ATO'da her yıl üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen dış ticaret eğitimlerinin 2024 yılı ilk dönemi başladı. Dış Ticaret Eğitim Programları'na ilgi ise yoğun oldu.
ATO'da gençlere yönelik gerçekleştirilen Dış Ticaret Eğitimleri başladı!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 2010 yılından bu yana her sene üniversite öğrencilerine yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı düzenliyor. Bu kapsamda 2024 yılının ilk dönem eğitimleri 6 Mart itibariyle başladı. 

Konuyla ilgili ATO tarafından yapılan açıklamada, üniversite öğrencilerine verilen eğitimlerin arasında dış ticarete giriş, teslim şekilleri, gümrük, sigorta ve nakliye işlemleri, dış ticaret hukuku ve sözleşmeler, dış ticaretin finansmanı ve kambiyo işlemleri, ihracatta fiyat, ithalatta kıymet hesabı, ödeme şekilleri, ihracat teşvik ve destek uygulamaları, ihracatta pazarlama ve satış becerileri, vesaik, dış ticaret ile ilgili örnek yazışmalar ve uygulama dersleri olduğu belirtildi ve eğitimlerin toplam 75 saat süreceği ifade edildi. 

15 Mayıs'a kadar devam edecek eğitimlerin, alanında uzman eğitmenler ile gerçekleştirilen özel dersleri içereceği ve programı başarı ile tamamlayan öğrencilere başarı belgesi verileceği de açıklandı. 

ATO tarafından verilen eğitimle 14 yılda bini aşkın öğrenci katılım gösterdi ve başarıyla tamamlayarak sertifika aldı. 2024 yılı eğitimlerine ise  Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, OSTİM Teknik Üniversitesi, TED Üniversitesi, TOBB ETÜ Üniversitesi ve Ufuk Üniversitesi’nden öğrenciler katılıyor.

‘’ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YATIRIM OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ'' 

Konuyla ilgili bir açıklama da ATO Başkanı Gürsel Baran'dan geldi. Baran, dış ticareti geliştirmenin önemine değindiği açıklamasında, gençlere yönelik yapılan dış ticaret eğitimlerinin ülke geleceğine yapılan yatırımlar olarak değerlendirdiklerini söyledi. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Başkanı Mansur Yavaş vatandaşların eczanelere olan borçlarını kapattırdı!

ABB Başkanı Mansur Yavaş vatandaşların eczanelere olan borçlarını kapattırdı!