ATO’nun inşaat sektörü paydaşlarına yönelik panelin ilki gerçekleşti

ATO’nun ev sahipliğinde, inşaat sektörü paydaşlarının katılım gösterdiği bir panel gerçekleşti. Panelin ikinci oturumu da yapılacak.

ATO’nun inşaat sektörü paydaşlarına yönelik panelin ilki gerçekleşti

Ankara Ticaret Odası (ATO)’na bağlı İnşaat ve Proje Hizmetleri Meslek Komitelerinin, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi katkılarıyla yoğun katılımlı bir panel gerçekleşti. Sektör problemlerinin konuşulduğu panele birçok belediye, sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcisi de katıldı.

UZMAN PANELİSTLER SEKTÖRÜN PROBLEMLERİNİ MASAYA YATIRDI

ATO’nun inşaat sektörü paydaşlarına yönelik panelin ilki gerçekleşti

ATO’nun inşaat sektörü paydaşlarını buluşturduğu panele yoğun bir katılım gerçekleşti. Panelde inşaat sektörünün mevcut problemleri uzman panelistlerce detaylı şekilde ele alınarak çözüm önerileri sunuldu.

“Sektör Paydaşları Konuşuyor” adlı panelin ilk oturumu Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 35 No'lu İkamet Amaçlı İnşaat Müteahhitliği Meslek Komitesi ve 63 No'lu Proje Hizmetleri Meslek Komitesi’nin, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi iş birliği ile yapıldı.

ATO BAŞKANI BARAN: “İNŞAAT SEKTÖRÜNDE PLANLAMAYA İHTİYAÇ VAR”

ATO Başkanı Gürsel Baran, panelde Türkiye’nin inşaat sektöründe inşaat sektörünün ekonomimiz için lokomotif bir sektör olduğunu belirtirken 2003 yılından bu yana Türkiye’nin ortalama büyüme hızının yaklaşık yüzde 5,40 düzeyinde iken, inşaat sektörünün, aralarda ivme kaybettiği dönemlere karşın, ortalaması yüzde 6’nın altına inmediğini vurguladı.

Gürsel Baran, konuşmasında inşaat sektörünün yaşadığı sorun ve zorlukların çözüme kavuşturulması açısından planlamanın önemine de işaret ederek. “İnşaat sektöründe planlamaya ihtiyaç var” ifadesini kullandı.

İKİNCİ PANEL HAZİRAN AYINDA GERÇEKLEŞECEK

ATO’nun inşaat sektörü paydaşlarına yönelik panelin ilki gerçekleşti - Resim : 2

ATO Başkanı Gürsel Baran, katılımcılara plaket takdim etti. Panele katılan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mimarlık Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şeyda Emekçi’nin moderatörlüğü, ATO Meclis Üyesi Mücahit Şentürk, Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkan Yardımcısı Ragıp Güneş Gökçek, Şehir Plancısı Musa Özalp, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Zeynep Taş Gökdoğan ve Saltuk Furkan Topçu ile Şehir Plancısı Dr. Kadir Hakan Yazar eşliğinde sektörün sorunları ve çözüm önerileri detaylı şekilde masaya yatırıldı.

Panelin ikinci oturumu yine ATO ev sahipliğinde, Haziran’da yapılacak.

Furkan Erkan Haberankara.com/ Alıntılanamaz, kopyalanamaz

SONRAKİ HABER