ANASAYFA İş Dünyası Bilgi Geliştirme Merkezi Projesi Kapanış Toplantısı ve Döngüsel Tarım Paneli tamamlandı!

Bilgi Geliştirme Merkezi Projesi Kapanış Toplantısı ve Döngüsel Tarım Paneli tamamlandı!

Çukurova Üniversitesi tarafından “Kapsayıcı Tarım: Ortak Bilgi ve Beceri Geliştirme Merkezi” projesi Proje Kapanış toplantısı ve Döngüsel Tarım Paneli gerçekleştirildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Bilgi Geliştirme Merkezi Projesi Kapanış Toplantısı ve Döngüsel Tarım Paneli tamamlandı!

Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı altında Çukurova Üniversitesi tarafından “Kapsayıcı Tarım: Ortak Bilgi ve Beceri Geliştirme Merkezi” projesi Proje Kapanış toplantısı ve Döngüsel Tarım Paneli 26 Mart 2024 tarihinde Evliya Çelebi Araştırma ve Uygulama Oteli Çok Amaçlı Salonunda 214 kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Bu projenin Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ve 2022 senesinden bu yana devam eden “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon (ENHANCER)” projesi kapsamında  gerçekleştiği ifade edilmişti.

KAPANIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Üç gün önce gerçekleştirilen bu toplantı ve panellerde önemli gündemler ele alındı. Kapanış toplantısının ilk yarım gününde Prof. Dr. Nazan Koluman, Prof Dr. Haydar Şengül, Prof. Dr. Semih Metin Sezen, Doç. Dr. Burçak Kapur kişilerinin katılımı ile Döngüsel Tarım konusunda panel gerçekleştirildi. Prof. Dr. Nazan Koluman moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Prof. Dr. Haydar Şengül (ilk kişi) döngüsel tarım hakkında bilgi paylaşımında bulundu, Prof. Dr. Semih Metin Sezen tarımda su kullanımı hakkında bilgi verdi ve Doç. Dr. Burçak Kapur akıllı sulama sistemleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Öğleden sonra yapılan panelde ise sivil toplum kuruluşlarının ile özel sektörün yaptığı çalışmalar ve kırsal kalkınma destekleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu. 

258 KİŞİYE TEORİK VE UYGULAMALI DEĞİTİM VERİLDİ!

21 ay süren Proje ile geçici koruma altında bulunan Suriyeliler ve ev sahibi topluluk üyesi Türklerin tarımsal bilgi ve becerileri ile girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi suretiyle kapsayıcı bir girişimci ekosistemin geliştirilmesine katkı sunulması hedeflendi. Bu bağlamda, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği bünyesinde kurulan “Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezi” ile 111’i ev sahibi topluluk üyesi Türk ve 147’si geçici koruma altındaki Suriyeliler olmak üzere toplam 258 kişiye teorik ve uygulamalı tarımsal beceri geliştirme eğitimleri Arıcılık, Avokado yetiştiriciliği, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Narenciye yetiştiriciliği, Sürdürülebilir Tarım ve Budama konularında verildi. Türkçe ve Arapça dillerinde verilen eğitimler Proje kapsamında Hayvancılık Şubesi yeni yapılan Büyükbaş Biriminde kurulan Toprak ve Su sınıflarında gerçekleştirildi.

GİRİŞİMCİLİK KAPASİTESİ ARTIRILDI!

Proje kapsamında düzenlenen “Multispektral Analizlerle ve Zirai Dronelar ile Hassas Tarım Uygulamaları”, “Tarımda Girişimci Kadınlar”, “Tarımda Sürdürülebilir Gelecek”, “Sürdürülebilir Doğal Ürünler ve Girişimcilik” ve “Hayvancılıkta Yapay Zekâ ve Girişimcilik” seminerleri ile 218 kişinin girişimcilik kapasitesi artırılmıştır.

DÖNGÜZEL TARIM PANELİ TAMAMLANDI!

Döngüsel Tarım konularının ele alındığı panel, Evliya Çelebi Araştırma ve Uygulama Oteli Çok Amaçlı Salonunda geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Sözleşme Makamı adına konuşma yapan Mehmet Çağlar Aydın projenin başarısından dolayı tebrik ederek, projenin hazırlık aşamasından başlayarak uzun bir süreç sonunda bu noktaya geldiğini ve tarım alanında destekledikleri tek proje olduğunu belirtti. ENHANCER projesinin devamı niteliğinde olacak hibe çağrılarının takip edilmesinin de altı çizildi.

Son olarak proje kapsamında Hayvancılık Şubesi yeni yapılan Büyükbaş Biriminde kurulan Toprak ve Su sınıflarının yer aldığı Kapsayıcı Tarım: Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezinin tanıtımı için düzenlenen GALA’ya 41 kişi katılım sağladı. Merkezin Adana ilinde yapılması planlanan tarımsal beceri geliştirme eğitimlerinde etkin kullanılabileceği belirtilerek yeni hazırlanan projeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ASO Başkanı Ardıç, ASO Teknopark Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçildi!

ASO Başkanı Ardıç, ASO Teknopark Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçildi!