ANASAYFA İş Dünyası Büro Memur-Sen gıda ve tüketim malzemeleri için fiyat sınırlandırması çağrısı yaptı

Büro Memur-Sen gıda ve tüketim malzemeleri için fiyat sınırlandırması çağrısı yaptı

Barınma ve yiyecek konularında fiyatların çok yüksek olduğunu ifade eden vatandaşlara bir destekte Büro Memur-Sen'den geldi. Genel Başkan Yusuf Yazgan gıda ve tüketim malzemelerine fiyat sınırlandırması gerektiğini savundu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Büro Memur-Sen gıda ve tüketim malzemeleri için fiyat sınırlandırması çağrısı yaptı

Türkiye'de en çok konuşulan konu başlığı ekonomi olmaya devam ediyor. Son yıllarda enflasyon ve yaşanan ekonomik durumlardan dolayı peş peşe gelen zamlardan mustarip olan vatandaşlar bu konuda devlet kurumlarından adımlar atılmasını beklediklerini ifade etmişti.

GIDA VE TÜKETİM MALZEMELERİ İÇİN ÇAĞRI

Ekonomik olarak vatandaşların rahatlaması için adımlar atan hükümet yetkileri artan kira fiyatlarının önüne geçmek için kira fiyatlarına yüzde 25 oranında artış sınırı koymuştu. Ek olarak bu durumdan yararlanma yoluna giden ve insanları mağdur eden kişilere karşı yaptırımlar gündemde yer alırken, Büro Memur-Sen'den bir konuda daha müdahale çağrısı geldi. Temel ihtiyaçlardan olan gıda konusunda da kira fiyatlarının önüne geçilmesine benzer bir adım atılması gerektiğini savunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan “Hükümetimizin fahiş kira artışlarına getirdiği sınırın benzerini gıda ve tüketim malzemelerine de getirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZ FIRSATÇILARIN İNSİYATİFİNE BIRAKILMAMALI”

11 Mart'ta başlayacak olan ülkemizde de milyonlarca vatandaşın hazırlıklara başladığı Ramazan ayı öncesi gıda fiyatlarının peş peşe zamlanmasının doğru olmadığını söyleyen Başkan Yazgan “milletimiz fırsatçıların inisiyatifine bırakılmamalı” diyerek yetkililerin bu konuda önlemlerini sıklaştırmasını talep etti.

Genel Başkan Yusuf Yazgan'ın işaret ettiği konuda hükümet kanadı ya da yerel yönetimler özelinde nasıl adımlar atılacağı merak konusu oldu. Ülke genelinde fahiş fiyat artışı yapanlara yönelik denetlemeler yapılmaya devam ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Ragbi Şampiyonası Pursaklar'da düzenlendi

Ankara Ragbi Şampiyonası Pursaklar'da düzenlendi