ANASAYFA İş Dünyası Büro Memur-Sen şubat ayı enflasyon oranlarının ardından taleplerini yineledi

Büro Memur-Sen şubat ayı enflasyon oranlarının ardından taleplerini yineledi

Yeni haftanın ilk gününde TÜİK tarafından Şubat ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından oranları değerlendiren açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan'da açıklanan orandan sonra Ramazan ayına dikkat çekti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Büro Memur-Sen şubat ayı enflasyon oranlarının ardından taleplerini yineledi

Sabah saatlerinde TÜİK tarafından Şubat ayının enflasyon oranları açıklanmıştı. Beklenenin üzerinde olan oranın ardında çeşitli kuruluşlar tarafından değerlendirme açıklamaları gelmeye devam ediyor.

GENEL BAŞKAN YAZGAN RAMAZAN AYINA DİKKAT ÇEKTİ

Açıklanan oranlara göre Enflasyon Şubat ayında aylık olarak yüzde 4,53, yıllık olarak yüzde 67,57 oldu. Bu rakamın ardından bir açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan yüksek enflasyonun ardından kamu görevlilere verilen zammın henüz yılın ilk aylarından anlamını yitirdiğine işaret etti. Yazgan rakamın daha da yükseleceğini ön görerek “Ramazan ayının başında enflasyonun yükselişine devam etmesine, Ramazan sebebiyle piyasalarda yaşanan fırsatçı fiyat artışları da eklenecektir” ifadelerini kullandı ve geçmiş dönemlerdeki taleplerini yineledi.

Kamu görevlerinin maaşlarının koruma altına alınması gerektiğini ifade eden Genel Başkan Yazgan maaşlarda bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğinin artık bir zorunluluk olduğunu belirtti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan geçmiş dönemde ifade ettiği tavan zam oranı uygulaması talebini yineledi. Yazgan önceki günlerde, artan kira fiyatlarının önüne geçmek için taban fiyat uygulamasının aynısının gıda ve tüketim ürünlerinde de uygulanması gerektiğini söylemişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI MERAK EDİLİYOR

Sabah saatlerinde açıklanan enflasyon oranlarının ardından gözler Kabine Toplantısı'na çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçmesi ve enflasyon oranları dahil bir çok konuda açıklama yapması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediye Başkanı ve Adayı Ercan'dan Proje Tanıtım Toplantısı! Buna gönül belediyeciliği denir

Sincan Belediye Başkanı ve Adayı Ercan'dan Proje Tanıtım Toplantısı! Buna gönül belediyeciliği denir