Elmadağ OSB açıldığında 20 bin kişiye istihdam alanı sunacak

TAİD Başkanı Hüseyin Taklacı, yaptığı açıklamasında Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB'de yürütülen son çalışmalar hakkında bilgi verdi. Taklacı, Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB'nin 20 binin üzerinde istihdam sağlayacaklarını belirtti.

Elmadağ OSB açıldığında 20 bin kişiye istihdam alanı sunacak

5 fabrikanın üretme geçtiğini aktaran Taklacı, 35 fabrikanın inşaatını sürdürdüğünü aktardı. Bölgede mobilya yan sanayinin gelişmesine katkı sağlayacak tesislerin kurulacağına da dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada 5 fabrikanın üretime geçtiğini ve bölgedeki yapı ruhsatlarının yüzde 85'inin verildiği ifade edildi. Arsa tahsislerinin yüzde 90'ının tamamlandığı belirtildi.

Elmadağ Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Taklacı, Türkiye'nin ilk ihtisas mobilya organize sanayi bölgesi olan Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB'nin 20 binin üzerinde istihdam sağlayacağını ve ihracatta katma değeri artıracağını bildirdi.

BÖLGEDE KURULUM ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TAİF) Başkanı da olan Taklacı, AA muhabirine, Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB'de yürütülen son çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB'nin yapımına, 2021 yılında başlandığını hatırlatan Taklacı, 2024 yılında ilk fabrikaların faaliyete geçtiğini ve bölgede fabrika kurulum çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Taklacı, 5 fabrikanın üretime geçtiği, 35 fabrikanın inşaatının sürdüğü bölgede, toplam 93 fabrikanın yer alacağını belirtti. OSB'de yapı ruhsatlarının yüzde 85'inin verildiğini aktaran Taklacı, arsa tahsislerinin yüzde 90'ının tamamlandığını kaydetti.

Elmadağ OSB açıldığında 20 bin kişiye istihdam alanı sunacak

BÖLGE PEK ÇOK OLANAKLARA SAHİP OLACAK

Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB'nin, bir meslek odası tarafından kurulan Türkiye'nin ilk OSB'si olduğuna işaret eden Taklacı, "OSB'miz, Türkiye'nin ilk ve Orta Doğu'nun en büyük el işçiliği mobilya merkezi olan Ankara Siteler'den ilham almış, el işçiliği mobilya kültürünü birinci lige taşımayı misyon edinmiş bir sanayi bölgesidir." dedi.

Hüseyin Taklacı, OSB içinde yakın zamanda küçük sanayi sitesinin de kurulacağını ve büyük işletmelere küçük işletmelerin destek olacağını dile getirdi. Bölgenin ihtisas OSB olması sebebiyle mobilya ve tamamlayıcı sektörlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandığını belirten Taklacı, eğitim merkezi, Ar-Ge ve test merkezi, ortak makine kullanım alanları, konferans salonu, malzeme satış teşhir yerleri, hizmet sektörü için ofisler, ibadet alanı ve akaryakıt istasyonu gibi olanaklara sahip olacağını anlattı.

Mobilya yan sanayinin gelişmesine katkı sağlayacak tesislerin kurulacağı ifade edildi. Ankara-Sivas Otoyolu'na ve Ankara-Samsun Yolu'na cephe konumda olduğunu aktaran Taklacı, fabrikalar açıldıkça bölgede 20 binin üzerinde istihdam sağlanacağını aktardı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER