ANASAYFA İş Dünyası HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan oy kullanmanın önemine vurgu yaptı

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan oy kullanmanın önemine vurgu yaptı

Yerel seçim kapsamında siyaset içinde olmayan fakat toplumda etkisi olan kurumlardan da vatandaşlara sandığa gidin çağrıları yapılıyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan oy kullanmanın önemine vurgu yaptı

Konu ile ilgili olarak Türkiye'nin önde gelen sendika kuruluşlarından HAK-İş yarın yapılacak seçimler kapsamında vatandaşların oy kullanma hakkından vazgeçmemelerine dikkat çekti. HAK-İŞ Başkanı Arslan oy kullanmanın demokrasi için ifade ettiği anlamı vurguladı.

“SANDIĞA GİTMEK DEMOKRASINİN BİR GELENEĞİDİR”

Seçimlerin barış ve huzur içerisinde gerçekleşmesi temennisinde bulunan HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan “Sandığa gitmek ise katılımcı demokrasinin bir gereğidir; demokrasiye sahip çıkmaktır ve önemli bir vatandaşlık görevidir. Geleceğimize sahip çıkmaktır” diyerek oy kullanmanın önemli bir hak olduğuna dikkat çekti.

Seçim sonrasında ülke geleceğine dair umutlarını koruyacaklarını söyleyen Başkan Arslan “Türkiye’nin demokrasi yolunda ilerlemeye devam edeceğine inanıyoruz. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden geleceğimize inancımız tamdır” dedi.

“SANDIK SONUÇLARI MİLLETİN TAKDİRİNDEDİR”

HAK-İŞ olarak bu süreç içerisinde kendileri içinde gerekli adımları attıklarını söyleyen Arslan “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, seçim sürecinde işçileri adaylar ile buluşturarak olabildiğince çalışanların sorunlarını adaylara anlatmaya çalıştık ve taleplerimizi ilettik. Şimdi söz sırası millette. Sandık sonuçları milletin takdirindedir” diyerek çıkacak her karara saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

Benzer şekilde ülke genelinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından vatandaşların sandığa gidip tercih yapmasının bir görev olduğundan bahsedildi. 60 milyondan fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu Türkiye'de katılımın yüzde kaç olacağı merak konusu oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da seçim günü trafiğe kapatılacak yollar belli oldu

Ankara'da seçim günü trafiğe kapatılacak yollar belli oldu