ANASAYFA İş Dünyası HAK-İŞ üye sayısında 850 bine yaklaştı

HAK-İŞ üye sayısında 850 bine yaklaştı

yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
HAK-İŞ üye sayısında 850 bine yaklaştı

Resmi Gazetede ülkemizdeki sendikaların üye sayısının ve sendikalaşma oranının güncel halinin paylaşılmasının ardından ülkemizdeki önemli sendikalardan ve konfederasyonlardan açıklamalar gelmeye başladı. Konu ilgili olarak demeçte bulunan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan üye sayılarının güncel halini kamuoyu ile paylaştı.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamalarda üye sayısında gelinen son durum gözler önüne serildi. Konu ile ilgili konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan “HAK-İŞ’in toplam üye sayısı 845 bin 512 oldu. Bir önceki döneme göre üye sayısını 22 bin 204 artıran konfederasyonumuz HAK-İŞ’in üye sayısı, KKTC’de bulunan Kıbrıs Kamu-Sen Sendikamızın 2 bin 500 olan üye sayısı da eklendiğinde 848 bin 12’e çıktı” dedi.

ARSLAN'DAN TEŞKİLAT ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

üyelerine teşekkür eden ve onlar için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Arslan “Sendikal hareketteki tüm zorluklara rağmen bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, HAK-İŞ’in onurlu, ilkeli ve kararlı mücadelesini omuzlayan HAK-İŞ teşkilatına gönülden teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ’in gücünün Türkiye’nin gücü olduğu inancıyla sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz” diyerek henüz üye olmayan vatandaşlara çağrıda bulundu.

Arslan ayrıca HAK-İŞ çatısı altında yer alan sendikalarında istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini ifade etti. Geldikleri konuma kadar bir çok zorlukla karşılaştıklarını ifade eden Mahmut Arslan bundan sonrada yollarına aynı kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Memleket Partisi'nin Ankara ilçe belediye başkan adayları açıklandı

Memleket Partisi'nin Ankara ilçe belediye başkan adayları açıklandı