ANASAYFA İş Dünyası Hizmet-İş Genel Başkanı Arslan'dan ek protokol ile düzenleme talebi

Hizmet-İş Genel Başkanı Arslan'dan ek protokol ile düzenleme talebi

Hizmet-İş sendikasından önemli bir talep geldi. Genel Başkan Mahmut Arslan Kamu Çerçeve Protokolünde ettikleri kazanımların enflasyondan dolayı kaybolduğunu ve yeni düzenleme istediklerini ifade etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Hizmet-İş Genel Başkanı Arslan'dan ek protokol ile düzenleme talebi

Kendisine bağlı üyelerin haklarını savunmalarına yardımcı olan ve bunları yasal bir zemin üzerinde konunun muhatapları ile irtibata geçerek çözen sendikalar aktif bir şekilde seslerini duyurmaya devam ediyor. Son olarak Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan hükümet yetkililerinden yeni bir düzenleme istediklerini açıkladı.

Ankara'da bir otelde HAK-İŞ Konfederasyonu ile birlikte Hizmet-İş Sendikasının 46. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda basın mensupları aracılığı ile bazı taleplerde bulunan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan geçtiğimiz dönemlerde imzalanan Kamu Çerçeve Protokolü ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

YENİ DÜZENLEME TALEBİ

Gerekçesini ise artan enflasyondan dolayı bu protokolün bir senesi bile dolmadan anlamını yitiren bir protokol olduğu şeklinde söyleyen Genel Başkan Arslan  1 Ocak itibarıyla 2024 yılındaki yürürlük süreleri farklı olan toplu iş sözleşmelerimizin tamamı için enflasyon artı bir iyileştirme yapılması konusunda sayın bakanımıza ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’na (TÜHİS) çağrıda bulunduk" dedi.

Sözleşmelerinde enflasyona bağlı olarak bir artış olduğunu fakat bu rakamın yetersiz kalacağını söyleyen Genel Başkan Arslan ek protokol ile yeni bir düzenleme talebinde bulundu. Mahmut Arslan'ın bir talebi de Kamu Çerçeve Protokolünün yerel yönetimlerde çalışan işçiler içinde uygulanması şeklinde oldu.

Hizmet-İş  Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın sendika üyeleri adına yapmış olduğu isteklere yönelik hükümet ya da ilgili kurumların temsilcileri tarafından henüz bir açıklama yapılmağı öğrenildi. İlerleyen günlerde olabilecek gelişmelerin kurumların iletişim kanalları aracılığı ile vatandaşlarla paylaşılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kar yağışına karşı dikkat! Meteoroloji 7 il için sarı kodlu uyarı yayımladı

Kar yağışına karşı dikkat! Meteoroloji 7 il için sarı kodlu uyarı yayımladı