ANASAYFA İş Dünyası Memur-Sen 8'inci Büyük Türkiye Buluşması'nı başkentte gerçekleştirdi!

Memur-Sen 8'inci Büyük Türkiye Buluşması'nı başkentte gerçekleştirdi!

Memur-Sen, 8’inci Büyük Türkiye Buluşması'nı başkent Ankara'da, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştirdi.
Memur-Sen 8'inci Büyük Türkiye Buluşması'nı başkentte gerçekleştirdi!

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 8'inci Büyük Türkiye Buluşması'nı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla, Ankara'da gerçekleştirdi. 

Düzenlenen program, Memur-Sen yönetim kurulu üyeleri, bağlı sendikaların genel başkanlarını ve yönetim kurulu üyelerini, İl temsilcileri ve şube başkanlarını, Genç, Emekli, Kadın ve Engelli Komisyonlarının yöneticilerini bir araya getirdi. 

Programda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında,  ideolojileri değil, insanları merkeze alarak çalıştıklarını belirten Yalçın, emek ve insan merkezli çözüm önerileri üreteceklerini de söyledi. 

‘’SEYYANEN ZAM GÜNCELLENMELİ'' 

Emeklilerin alım gücünün yükselmesi için maaşlarının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini dile getiren Başkan Yalçın, ‘’ Kamu görevlileri için ödenen 8 bin 77 liralık seyyanen zam güncellenerek emeklilerin de gelirlerine yansıtılmalı diyoruz.” dedi. 

Son olarak konuşmasında Başkan Yalçın, 7’inci Dönem Toplu Sözleşme’de kayıt altına alınan 4688 Sayılı yasanın tadili noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, mevcut kanunun sorunları çözmede yetersiz kaldığını ve bu konuda 10 rapordan oluşan çalışma hazırladıklarını bildirdi. 

‘1’inci Dereceye 3600 Ek Gösterge’nin ise hemen hayata geçirilmesi gerektiğinin altını da çizen Yalçın, çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da otomobil ile tır birbirine girdi! 1 kişi yaralandı

Ankara'da otomobil ile tır birbirine girdi! 1 kişi yaralandı