ANASAYFA İş Dünyası Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'dan birinci dereceye yükselen kamu görevlisi için 3600 ek gösterge talebi

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'dan birinci dereceye yükselen kamu görevlisi için 3600 ek gösterge talebi

Üyesi olan memurların özlük haklarını koruma amacıyla kurulan ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Memur-Sen'den 3600 ek gösterge için peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak genel başkan Yalçın yeni bir açıklama yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'dan birinci dereceye yükselen kamu görevlisi için 3600 ek gösterge talebi

Ankara'da bugün memurlar için önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Ankara'da Memur-Sen tarafından düzenlenen 8. Türkiye buluşmasına yoğun bir katılım gerçekleştirildi.

"EMEKÇİLERİMİZİN SAĞLIĞININ KORUMAK.."

Memurların sorunları ve taleplerinin konuşulduğu toplantıya hükümetten de yetkililer katıldı. Söz konusu buluşmanın ikinci gününde  ikinci gününde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın memurların taleplerini dile getirdi. 

Gündemdeki en büyük önceliklerinden birisinin işçi sağlığı olduğunu vurgulayan Başkan Yalçın “Emekçilerimizin sağlığını korumak, hayat şartlarını iyileştirmek ve iş güvenliğine dair tedbirleri artırmak noktasında hepimize göz ardı edemeyeceğimiz ve maliyet olarak göremeyeceğimiz sorumluluklar düşüyor” diyerek sorumluların görevini yapması gerektiğini vurguladı.

BİRİNCİ DERECEYE YÜKSELEN MEMURA 3600 EK GÖSTERGE TALEBİ

Sözlerinin devamında uzun süredir gerçekleşmesini talep ettikleri 3600 ek gösterge düzenlemesinden bahseden Başkan Yalçın “Sesimizin duyulması geç de olsa; adaletsizliğin görüldüğünü ve haksızlığın giderilmesi için doğru adımın atıldığını göstermiştir. 7. Dönem Toplu Sözleşme Toplantı Tutanağı ile 1. dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek göstergeyi vermeyi kayıt altına alan hüküm karara yansıdı. Bunu ötelemeden harekete geçirmek ve birinci dereceye yükselen kamu görevlisine 3600 ek göstergeyi vermek lazım. Düzenleme, Sadece ek göstergeleri kapsamamalı, tazminat yansıtma oranlarının da adil ve makul bir seviyede düzenlenmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın talep ettiği düzenlemenin ne zaman hayata geçeceği merak konusu oldu. Yalçın'ın daha öncede bir çok defa dile getirdiği düzenlemelere dair nasıl bir cevap geleceği bekleniyor.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 2 ay önce
Gerçekten 50 kere aynı açıklamayı yaptılar ve hala bir sonuç alınamadı.NE ZAMAN kardeşim NE ZAMAN çıkacak.Görüştüğıünüz yetkililere bunu sormuyormusunuz.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Ankara'da cinsel ilişki vaadiyle iki kişiyi dolandıran kadına 10 yıl hapis istendi

Ankara'da cinsel ilişki vaadiyle iki kişiyi dolandıran kadına 10 yıl hapis istendi