ANASAYFA İş Dünyası Mısır Büyükelçisi El-Hamamy ATO Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti

Mısır Büyükelçisi El-Hamamy ATO Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti

Son dönemde uzun yıllar düşük seviyede ilerleyen Türkiye ve Mısır ilişkilerinin yeniden iyileşmesinin ardından Ankara'da önemli bir gelişme gerçekleşti. Mısır Büyükelçisi Abdelmeguid El-Hamamy, ATO Başkanı Gürsel Baran ile bir araya geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Mısır Büyükelçisi El-Hamamy ATO Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti

2013 yılında Mısır'da yaşanan darbenin ardından devrik lider Muhammed Mursi'yi destekleyen ve bundan dolayı yeni gelen yönetim ile birbirine mesafeli olan Türkiye, son dönemde yeniden Mısır ile yakınlaşmaya başlamıştı.

Akdeniz'in iki ülkenin aralarındaki bağı yeniden güçlendirmeye yönelik adımlar atması ekonomik anlamda da yeni gelişmeler yaşanmasına sebep oldu. Bu kapsamda Ankara'da Mısır ve Türkiye ilişkilerine olumlu katkısı olabilecek bir görüşme yaşandı. Mısır'ın Türkiye Büyükelçisi Abdelmeguid El-Hamamy, Ankara Ticaret Odası Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti.

ANKARA'NIN ÖNEMİ

ATO Başkanı Gürsel Baran söz konusu görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Ankara'nın savunma sanayinde önemli hizmetler gerçekleştiren şirketlere ev sahipliği yapması ve Mısır'ın savunma sanayisi alanında çok yatırım yapmasından bir iş birliği çıkabileceğine işaret eden ATO Başkanı Baran “İsmi dünya listelerine giren firmaların da aralarında bulunduğu savunma sanayii firmalarının neredeyse yarısı Ankara’da yer alıyor. Özellikle savunma ve enerji gibi alanlarda karşılıklı işbirliğimizin gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

DİREK UÇUŞ TALEBİ

İki isim ülkeler arası iş birliğinin arttırılmasına yönelik olumlu mesajlar verdi. Mısır Büyükelçisi El-Hamamy Ankara'dan Mısır'a direk uçuş olmamasının bir eksiklik olduğunu belirterek “Ankara’yı Mısırlıların gelmesi gereken bir şehir olarak görüyorum. Ankara-Kahire arası iki saatlik uçuş. Bu uçuşun konmasıyla çok sayıda Mısırlı’nın Ankara’ya alışveriş yapmak için bile geleceğine inanıyorum” dedi.

ATO Başkanı Baran görüşmenin sonunda Büyükelçi El-Hamamy'ye hediye takdiminde bulundu. Mısır heyeti ve ATO yönetiminden görüşmeye katılan isimler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da Mart 2024 faaliyet takvimi belli oldu! Kadın, Çocuk ve Aile Yaşam Merkezlerinde dolu dolu program

Ankara'da Mart 2024 faaliyet takvimi belli oldu! Kadın, Çocuk ve Aile Yaşam Merkezlerinde dolu dolu program