ANASAYFA İş Dünyası ORSİAD açıkladı! Ankara sanayicileri yeni pazar arayışında

ORSİAD açıkladı! Ankara sanayicileri yeni pazar arayışında

ORSİAD Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Levent Çamur, Ankara sanayicilerinin yeni bir pazar arayışında olduğunu bildirdi. Söz konusu pazar arayışına ilişkin açıklamalarda bulunan Çamur, ekonomik durgunluğa da dikkati çekti.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ORSİAD açıkladı! Ankara sanayicileri yeni pazar arayışında

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Levent Çamur, sanayicilerin ekonomik sorunlarına değindi. Ekonomik olarak durgunluk yaşandığına dair açıklamalarda bulunan ORSİAD Başkanı Çamur, ekonomik darboğazın küresel ölçekte pek çok nedeni olduğunu belirtti. 

Pandemi dönemiyle dengelerin değiştiği, ihracatta en büyük pazar olan Avrupa’daki sorunlarla yeni bir çıkmaza girdiğini kaydeden ORSİAD Başkanı Çamur, “Bir yandan resesyon ve enflasyonla mücadele eden Avrupa, diğer yandan Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere coğrafyamızda yaşanan kargaşa, Türk üreticisini de derinden etkilemiştir.'' dedi. 

‘’ANKARA SANAYİCİSİ OLARAK  YENİ PAZAR ARAYIŞINDAYIZ''

ORSİAD Başkanı Çamur, çelik, demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler, hazır giyim gibi birçok kalemde Avrupa’nın talebinin azaldığını belirtti. İhracattaki olumsuz tablonun alternatif pazar arayışına yönlendirdiğini belirten ORSİAD Başkanı Çamur, ‘’Ankara sanayicisi olarak ürün çeşitliliğine göre başta Ortadoğu ve Uzakdoğu olmak üzere dünyanın dört bir yanında yeni pazarlara açılmaya çalışıyoruz.'' dedi. 

Yeni bir pazar arayışında olunduğunu belirten ORSİAD Başkanı Çamur, ‘’Deprem felaketi ve seçimler de eklenince son derece yıpratıcı bir tabloyla karşı karşıyayız. Yüksek enflasyon, faiz ve döviz kuru başta olmak üzere ekonomik alanda dengenin sağlanması ortak temennisi” değerlendirmesinde bulundu. Pazar çeşitliliğini arttırmak için başta Ticaret Bakanlığı olmak üzere devletin ilgili kurumları, odaların organizasyonlarını takip ettikleri ve somut çalışmalar yürüttüklerini belirtti. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Settar Tanrıöğen 3.defa ameliyata alındı! Settar Tanrıöğen kimdir

Settar Tanrıöğen 3.defa ameliyata alındı! Settar Tanrıöğen kimdir