Palandöken: 'Deprem bölgesinin ayağa kaldırılması için çalışıyoruz'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamasında iş sürekliliği destek programı ile esnafa can suyu sağladıklarını belirtti. Palandöken konu ile ilgili önemli ifadeler kullandı.

Palandöken: 'Deprem bölgesinin ayağa kaldırılması için çalışıyoruz'

TESK koordinasyonunda yürülen İş Sürekliliği Destek programı kapsamında açıklamalarda bulunan Palandöken 439 bin kadın üye ile ibrikte deprem bölgesinde üretimleri artırma konusunda çalışma yürüttüklerini belirtti.

9 ortak kullanım tesisi ile üretimin desteklendiğini aktaran Palandöken, "Yürüttüğümüz çalışmalarla sadece ekonomik katkı sağlamayı değil, göçün önüne geçerek insanlarımızın kendi bölgelerinde iş ve aş bulmalarını amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

"DESTEKLERİMİZİN SAHADAKİ YANSIMALARINI YERİNDE İNCELİYORUZ"

Fransa hükümetinin finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğinde, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) koordinasyonunda yürütülen İş Sürekliliği Destek Programı kapsamında deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "439 bin kadın üyemizle birlikte deprem bölgesindeki esnafımızın ortak çalışma atölyeleriyle 9 bölgede üretimlerini artırmaya yönelik çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalarla bölgeye istihdam sağlıyor, kalifiye eleman yetişmesine destek veriyoruz. Kadınlarımızın işlerini büyütmelerini sağlarken, esnaf ve sanatkârlarımızın üretimini artırmayı hedefliyoruz. Deprem bölgesinde esnaf ve sanatkârlarımızın yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ayrıca kadın girişimcilerimizin işlettiği işletmeleri ziyaret ederek desteklerimizin sahadaki yansımalarını yerinde inceliyoruz" diye konuştu.

Palandöken: 'Deprem bölgesinin ayağa kaldırılması için çalışıyoruz'

"9 ORTAK KULLANIM TESİSİ İLE ÜRETİMİ DESTEKLİYORUZ"

Program kapsamında hayata geçirilen ortak kullanım tesislerinin önemine dikkat çeken Bendevi Palandöken, "Yürüttüğümüz çalışmalarla sadece ekonomik katkı sağlamayı değil, göçün önüne geçerek insanlarımızın kendi bölgelerinde iş ve aş bulmalarını amaçlıyoruz. Esnafımızın şehrin simgesi olduğunun bilinciyle yerel ekonomiyi güçlendiriyoruz. Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay’da imalatın durma noktasına geldiği alanları önceliklendiriyor, kurduğumuz 9 ortak kullanım tesisiyle küçük işletmelerimizin makine ve ekipmana erişimini sağlıyoruz. Bu işletmeler tamamen üretime döndüğü zaman da hem o bölgedeki sanayi kuruluşlarının aynı şekilde yine yan sanayilerin gelişmesinde önemli destek olacak. Esnaf ve sanatkârlarımızın yeniden üretime katılması için tüm imkânlarımızı seferber ediyor, UNDP ile yürüttüğümüz İş Sürekliliği Destek Programı kapsamında hem maddi hem yapısal desteklerle bu süreci güçlendiriyoruz. Esnafımızın yeniden ayağa kalkması için bu tür projeleri artırarak sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

TESK AB ve Dış İlişkiler Müdürü Fuat Elvan ise yaptığı açıklamasında kadınların, engelli vatandaşların ve diğer işletmelerin bu hayalin peşinden koşmaları için destek olduklarını belirtti. 9 tane ortak uygulama alanının açıldığını ifade eden Elvan, bu işleri yaparken çocukların bırakabilecekleri yerleri de kurduklarını aktardı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER