ANASAYFA İş Dünyası Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan sağlık personelinin idari izin günlerinde mağduriyet yaşadığını söyledi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan sağlık personelinin idari izin günlerinde mağduriyet yaşadığını söyledi

Sağlık çalışanlarının sektörde yaşadıkları sıkıntıların çözülmesi için çalışmalarını sürdüren Mahmut Faruk Doğan'dan yeni bir açıklama geldi. Doğan kamu çalışanlarının idari izin günlerinde elde ettiği hakların sağlıkçılarda olmamasına dikkat çekti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan sağlık personelinin idari izin günlerinde mağduriyet yaşadığını söyledi

Kamu çalışanlarının haklarını savunmak adına kurulan sendikalar güncel olarak çalışmalarına devam ediyor. Sorunların yasal zeminde çözüme kavuşması adına kurulan sendikaların  yüz binlerce üyesi bulunuyor.

SAĞLIK-SEN'DEN İDARİ İZİN AÇIKLAMASI

Sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirme amacıyla kurulan ve bu hizmet sektörünün önde gelen sendikaları arasında yer alan Sağlık-Sen'den bir talep daha geldi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan temsil ettiği çalışanlarının idari izin konusunda sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Başkan Doğan bu durumun haksızlık oluşturduğuna işaret ederek “Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede kamu görevlileri idari izinli iken acil serviste çalışan hekim, hemşire görevine devam edecek. Doğum salonundaki ebe işine ara vermeyecek. Yoğun bakımda tedavi duraksamadan sürecek. Yani sağlık hizmetinin seyrinde bir aksama olmayacak” dedi. Genel Başkan Doğan yasal zeminde teminat altına alınmasına rağmen sağlık çalışanlarının idari izin hakkından yararlanamamasının başlı başına bir sorun olduğu şeklinde açıklamalarda bulundu.

BİR DÜZENLEME OLACAK MI SORUSU YANIT BEKLİYOR

Sağlık Personelinin izinli günde çalışmalarından dolayı haklarını alamayıp ikinci bir mağduriyet yaşadığını söyleyen Başkan Doğan bu durumun düzeltilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Başkan Doğan'ın yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde yaptığı bu açıklamaya nasıl bir cevap verileceği beklenmeye başladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
31 Mart 2024 yerel seçim sandık görevlisi ücretleri ne zaman hesaplara yatacak?

31 Mart 2024 yerel seçim sandık görevlisi ücretleri ne zaman hesaplara yatacak?