Sağlık-Sen'den sağlık çalışanlarının nöbet ücreti arttırılsın çağrısı geldi

Sağlık-Sen'den son zamanların en çok tartışılan konularından olan sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri hakkında önemli açıklamalar geldi. Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan nöbet ücretlerinin arttırılması çağrısında bulundu.

Sağlık-Sen'den sağlık çalışanlarının nöbet ücreti arttırılsın çağrısı geldi

Ülkemizdeki en önemli hizmet sektörleri başında gelen sağlık sektöründe çalışan personellerinin nöbet ücretine zam talebi sürüyor. Dönem dönem gündeme gelen sağlık çalışanlarının nöbet ücretine yönelik bir düzenleme yapılması ile ilgili yeni bir açıklama daha geldi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan Rize Şubesi'nin İl Divan Toplantısı'nda bu konu ile ilgili net ifadelerde bulundu. Konunun muhatapları olan yetkililerden bir düzenleme talebinde bulunan Doğan “Nöbet ücretlerini artıracak bir madde eklenmeli, nöbet ücretleri emeğin karşılığı olan seviyelere getirilmelidir” dedi.

“NÖBET ÜCRETLERİ EMEĞİN KARŞILIĞI OLAN SEVİYELERE GETİRİLMELİDİR”

Hükümet nezdinde gerekli girişimlerini sürdürdüklerini aktaran Başkan Doğan "7. Dönem Toplu Sözleşme’de ilk defa oransal olarak nöbet ücretlerine artış elde ettik. Ancak bu yeterli değil. Sağlıkla ilgili birçok düzenlemeyi içeren kanun teklifi TBMM Sağlık Komisyonu'nda kabul edildi. Şimdi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Bu kanun teklifine muhakkak hekimin, hemşirenin, ebenin, anestezi teknikerinin nöbet ücretlerini artıracak bir madde eklenmeli, nöbet ücretleri emeğin karşılığı olan seviyelere getirilmelidir. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır" şeklinde konuşmuştu.

Sağlık- Sen tarafından yapılan açıklamanın ardından uzun süredir gündeme gelen nöbet ücretleri hakkında bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ya da bir başka yetkiliden gelebilecek bir açıklama önemle bekleniyor.

SONRAKİ HABER