ANASAYFA İş Dünyası TESK Başkanı Bendevi Palandöken Bayram öncesi yolculuk uyarısı yaptı

TESK Başkanı Bendevi Palandöken Bayram öncesi yolculuk uyarısı yaptı

Milyonlarca vatandaşın gerek şahsi gerek otobüsler aracılığı ile yollara koyulmasının ardından uyarı açıklamaları gelmeye başladı. Trafik kazaları ile insanların hayattan kopmasını isteyemeyen yetkililer sakinlik çağrısında bulundu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TESK Başkanı Bendevi Palandöken Bayram öncesi yolculuk uyarısı yaptı

Ramazan ayının son günlerinden Ramazan Bayramının son gününe kadar sürecek olan bayram tatili dönemi başladı. Uzun bir tatil dönemini fırsat bilen vatandaşlar başka şehirlere doğru yola çıktı.

Türkiye'de her yıl bayram ve tatil dönemlerinde yaşanan acı kazaların tekrarlanmasını istemeyen yetkililer yola çıkacak vatandaşlara dikkat etmeleri konusunda seslendi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken'de bayram tatilinin başlamasından dolayı bir mesaj yayınladı.

“KAZA BİLANÇOLARINA YENİSİ EKLENMEMELİ”

Başkan Palandöken yaptığı açıklamada "Şoförlerimiz geçmişte yaşanılan ve en büyük hataların başında gelen aşırı hız, alkollü direksiyon başına geçme, emniyet kemeri takmama, trafik kurallarına uymama gibi kazaya sebep olacak ihmallerden kaçınmalı. Her yıl kötü sonuçlanan kaza bilançolarına bu bayram bir yenisi daha eklenmemeli” dedi.

Kazaların nedenine dikkat çeken Bendevi Palandöken “Özellikle her bayramda meydana gelen kazaların büyük bir çoğunluğunu kaza kara noktalarından haberi olmayan şoförler oluşturuyor. Bu grafiklerden haberdar olmak çok önemli” dedi.

YOLLARA DA DİKAKT EDİLMELİ UYARISI

TESK Başkanı Bendevi Palandöken araç sahiplerine kendilerine ve araçlarına dikkat ettikleri kadar gidecekleri yollarda yaşanan yol çalışması gibi durumları da incelemeleri için uyarıda bulundu.

Ülke genelinde vatandaşlara yönelik uyarı açıklamalarının devam etmesi bekleniyor. Toplumun genelinin temennisi kazadan ve can kaybından uzak bir tatil döneminin geçirilmesi şeklinde oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bayram tatilinde otobüs, metrobüs, metro, tramvay, Marmaray, Ankaray ücretsiz olacak mı?

Bayram tatilinde otobüs, metrobüs, metro, tramvay, Marmaray, Ankaray ücretsiz olacak mı?