TESK Başkanı Palandöken çıraklık ve çocuk işçiliğin aynı şeyler olamayacağını belirtti

Ülkemizde son yıllarda sanayi dünyasındasın da en çok şikayet edilen konuların başında yetiştirecek yeni gençlerin bulunamaması konusu geliyor. Bu konu ile ilgili teşvik edici adımlar gelmeye devam ederken bir yandan da sektör içinde olan gençlerin hakları korunuyor.

TESK Başkanı Palandöken çıraklık ve çocuk işçiliğin aynı şeyler olamayacağını belirtti

Dünyada özellikle sanayi devriminin etkisini iyice gösterdiği dönemlerden itibaren çocuk işçiliği konusu önemli bir başlık olarak ekonomide yer aldı. Çocukların yaşlarına ve bedenlerine ağır işler yapması konusunda hassasiyetler devam ediyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken yapmış olduğu yazılı açıklamada bu konulara dikkat çekti.

ÇIRAKLIK VE ÇOCUK İŞÇİLİĞİN FARKLILIĞI

TESK Başkanı Bendevi Palandöken mesajında çıraklığın çocuk işçilik olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti. Başkan Palandöken "Bizim çıraklarımız çocuk işçi değildir, onlar ustalarından meslek öğrenen öğrencilerdir" şeklinde konuştu.

Çıraklık konusunun önemi hakkında da konuşan Bendevi Palandöken "Biz esnaf ve sanatkarlar teşkilatı olarak, çocuklarımızın mesleki eğitim almasının, geleceklerini karartmadan meslek öğrenmeleri için en doğru yol olduğuna inanıyoruz. İleride esnaflık yapmak isteyen, babadan kalan mesleğini devam ettirmeyi amaçlayan, ülkemizdeki tüm çocuklara çıraklık, kalfalık ve usta öğreticilik belgelerini almaları konusunda önemli faaliyetler yürüttük" diyerek bu konuda yaptıklarından bahsetti.

GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR

Başkan Palandöken konuşmasının devamında çocuk işçiliğin önlenmesine dair uluslararası işbirliği çalışmaları içerisinde olduklarını belirtti. Konuya dair devlet ve özel kuruluşlar nezdinde farkındalık oluşturan programlar hayata geçirilmeye devam ediliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER