ANASAYFA İş Dünyası TESK Başkanı Palandöken evlilik sezonunun ekonomiye sağlayacağı katkıdan bahsetti

TESK Başkanı Palandöken evlilik sezonunun ekonomiye sağlayacağı katkıdan bahsetti

Evlenecek vatandaşlar düğün yapmak için genelde yaz aylarını seçiyor. Bu nedenle evlilik sezonu olarak nitelendirilen yaz ayları ekonomik anlamda da pek çok esnaf tarafından bekleniyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TESK Başkanı Palandöken evlilik sezonunun ekonomiye sağlayacağı katkıdan bahsetti

Evlilik yoluna giren vatandaşlar ev ve eşya masraflarından düğün masraflarına, kıyafetten saç bakımına kadar pek çok alanda harcama yapıyor. Yapılan harcamalar genel bakıldığında büyük bir ekonomi katkısı olarak göze çarpıyor.

“ESNAFIMIZ SEZONA HAZIR”

Konu ile ilgili Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken esnafların sezon için gerekli hazırlıklarını yaptıklarını söyledi. Sezon ile ilgili beklentilerini de dile getiren Başkan Palandöken “Havaların erken ısınmasıyla birlikte fotoğrafçı, kuaför, berber, gelinlikçi, çiçekçi, pastacı, çeyizci gibi onlarca farklı sektörde esnafımız düğün sezonuna hazır. Bu yıl yapılacak düğünlerle birlikte evliliklerin 500 milyar TL’lik ekonomi oluşturması bekleniyor” dedi.

EVLENECEK ÇİFTLERE KOLAYLIK SAĞLANMALI

Başkan Palandöken sözlerinin devamında ise artan mali yükün gençlerin evliliği ertelemesine neden olduğundan bahsetti. Bu konuda insanların işlerinin zorlaştırılmaması konusunda çağrıda bulunan Bendevi Palandöken “Birtakım teşvik ve destekler var ancak tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma imkanlarının sağlanması çok önemli. Bu hem çiftlerin düğün masraflarına katkı hem de kuracakları yuvalarla ekonomiye katkıları bakımından çok önemli olacak” şeklinde konuştu.

Geçen yıl 300 Milyar TL'lik bir katkı sağlandığını ifade eden Başkan Bendevi Palandöken bu sene bu rakamın 500' e çıkmasını beklediklerini ifade etti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken firmalardan da evlenecek çiftler için kampanya çıkarmalarını talep etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Panora Avm nerede, nasıl gidilir?

Ankara Panora Avm nerede, nasıl gidilir?