TESK Başkanı Palandöken karekodlu plaka uygulamasının gerekliliğinden bahsetti

Araçların takibini daha da kolaylaştırmak ve sahte plaka kullanımının önüne geçmek adına geçtiğimiz günlerde yeni plaka uygulamasına geçilmişti. Başkan Palandöken konu ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

TESK Başkanı Palandöken karekodlu plaka uygulamasının gerekliliğinden bahsetti

ANKARA (İHA)- Yeni yıldan itibaren trafikte bulunan araçlar için önemli bir kural alınmıştı. Söz konusu kural ile birlikte karekodlu plaka uygulaması hayatımıza girmişti. Bu uygulamanın yürürlüğe koyulmasının gerekçesi olarak ise art niyetli hamlelerin önüne geçilmesi gerektiği ifade edilmişti.

1 MİLYON ARAÇ BU PLAKAYI KULLANMAYA BAŞLADI

Yaklaşık 6 aydır kullanılan bu sistem ile ilgili Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken önemli söylemlerde bulundu. Bu uygulamanın neden olması gerektiğini ve sağladığı faydalardan bahseden Palandöken şimdiye kadar kaç aracın karekodlu plaka aldığından da bahsetti.

TESK Başkanı Palandöken karekodlu plaka uygulamasının gerekliliğinden bahsetti

TESK Başkanı Palandöken “Yeni teknolojiler artık hayatımızın her alanına girmeye başladı. Artık tüm tescil plakalarının üzerinde bir seri numarası ve bir karekod var. Yılbaşından bu yana yaklaşık 1 milyon araç karekodlu plakaya geçti. Tıpkı kimlik, ehliyet ve pasaportlar gibi plakalara da bir kimlik numarası verilerek bunların sahte olup olmadığı tespit ediliyor” dedi.

Sahte plaka ile suç işleyen ya da başka bir nedenden dolayı kendini gizleyen kişilerin kolaylıkla tespit edileceği ifade ediliyor.

SAHTE PLAKA KULLANANA ACIMA YOK

Başkan Bendevi Palandöken'in bahsettiği bir diğer konu ise sahte plaka kullananlara uygulanan yaptırım oldu. Yapılan açıklamada bu işi yapanlara 32.170 TL para cezası verildiğinden ve 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle mahkemeye sevk ediliyor

Araç sahiplerini kurallara uymasının önemi burada bir kez daha vurgulanmış oldu. Konuya dair dönem dönem yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

SONRAKİ HABER