ANASAYFA İş Dünyası TESK Başkanı Palandöken prim gününü dolduran esnafların sağlık hizmetinden yararlanmasını istedi

TESK Başkanı Palandöken prim gününü dolduran esnafların sağlık hizmetinden yararlanmasını istedi

Esnafların prim gününü tamamlama konusunda çalışanları ile arasında gün farkı olduğu biliniyor. Bu konuda prim günlerinin eşitlenmesi konusunda bir çağrıda daha bulunuldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TESK Başkanı Palandöken prim gününü dolduran esnafların sağlık hizmetinden yararlanmasını istedi

Seçim sürecinin ülke gündeminden çıkmasının ardından çeşitli sektörlerden vatandaşlar ve temsilcileri kendileri için adımlar atılmasını talep ediyor. Bu isteklerin başında ise emekli olunması için istenen şartlara dair düzenlemeler yer alıyor.

PRİMİ DOLDURAN ESNAF SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANSIN TALEBİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken esnafların yaşadığı bazı sıkıntılar olduğunu dile getirerek bu konuda çalışma yapılmasını beklediklerini ifade etti. Başkan Palandöken esnafların uzun çalışma saatlerine rağmen kendilerinden çok az süre çalışan personellerinden daha alt şartları olduğunu söyledi. TESK Başkanı Palandöken “Esnafımızın prim günü 7 bin 200’e sabitlenmeli. Prim gününü dolduran esnafımız ise emeklilik yaşını beklerken sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilmeli” dedi.

SSK ile Bağ-Kur arasında 5 yıllık bir fark olduğunu söyleyen Bendevi Palandöken “Ancak Bağ-Kur'lu esnafımız 9 bin günde emekli olurken SSK’lı çalışanlar 7 bin 200 günde emekli oluyor. Arada 1800 prim günü, yani yaklaşık 5 yıllık fark var. Emeklilik sürelerinde SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapılması Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır” şeklinde konuştu.

“SOSYAL GÜVENLİK YASASININ TEKRAR MASAYA YATIRILMASI LAZIM”

Esnafın her geçen gün artan gider masraflarına prim ödemesinin de eklendiğini aktaran Başkan Palandöken “Bu kapsamda düzenli prim ödeme teşvik oranının yüzde 5’ten yüzde 10’a çıkarılması bile esnafımızı rahatlatır. Bayramdan sonraki süreçte esnafımızın prim günü mağduriyeti, haksız rekabet ve perakende yasası ile birlikte sosyal güvenlik yasasının tekrar masaya yatırılması lazım” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili olarak esnaf prim ödeme gününe dair bir düzenleme olup olmayacağı merak konusu oldu. Konu ile ilgili esnaflar ve onları temsil eden isimler taleplerini dile getirmeyi sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan bayramda ilçede ücretsiz olan yerleri duyurdu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan bayramda ilçede ücretsiz olan yerleri duyurdu