ANASAYFA İş Dünyası TESK Başkanı Palandöken taksimetre sorununa değindi

TESK Başkanı Palandöken taksimetre sorununa değindi

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, taksici esnafının mağduriyetlerine değinerek, geçen yıl taksimetre ayarlamasına yüzde 210 civarında zam geldiğini ancak ekonomik nedenler dolayısıyla taksimetre ayarlama ücretinin taksicilerin kazancını sınırladığını ifade etti.
TESK Başkanı Palandöken taksimetre sorununa değindi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, taksici esnafının sorunlarına değindiği bir açıklama yaptı. Özellikle taksimetre ayarlama ücretlerinin taksici esnafının kazancını sınırladığını aktaran Başkan Palandöken, taksi ücretlerinin her arttığında müşteri kaybettiklerini belirtti. 

Palandöken, tüm Türkiye genelinde 95 bini aşan taksici esnafının geçen yıl ekonomik sebepler nedeniyle 3 defa taksimetre ücretinin değiştirildiğini ancak, taksimetre ücreti her arttırıldığında taksicilerin müşteri kaybettiklerinin altını çizdi. 

Yüzde 210 civarında yapılan taksimetre ücretlerine zam ardından taksici esnafının ciddi bir müşteri kaybı yaşadığını vurgulayan Başkan Palandöken, “Taksimetre ayarlaması ekonomik sebepler nedeniyle üç defa ayarlandı. Geçen yıl ile bu yıl arasında taksimetre ayarlamasına yüzde 210 civarında bir zam yapıldı. Bunları varsayarsanız eğer taksici esnafının kazancı sınırlı. Her pahalandığı noktada müşteri kaybediyor.” dedi. 

TAKSİMETRE YAPACAK ESNAFIN MAĞDURİYETİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ LAZIM 

Bendevi Palandöken açıklamasının devamında, bu kadar yüksek fiyatlı taksimetrelerin ayarlanmasının esnafın ödeyebileceği limiti aştığını kaydederek, taksimetrelerinde düşük rakamlarda yapılması gerekliliğine değindi. 

Taksici esnafının mağduriyetinin önüne geçilmesi gerekliliğine bir kez daha dikkat çeken Palandöken, taksimetre ücretlerinde yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini paylaştı. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat Bankkart zorlansa da kazanmayı bildi

Ziraat Bankkart zorlansa da kazanmayı bildi