ANASAYFA İş Dünyası TESK Başkanı Palandöken turizm sektörünün ekonomi için önemine dikkat çekti

TESK Başkanı Palandöken turizm sektörünün ekonomi için önemine dikkat çekti

Yaz aylarına girilmesi ile birlikte tatil piyasasında hareketlenmeler başladı. Vatandaşların konaklayacak yer bulma konusunda sıkıntı yaşamamaları için Bendevi Palandöken önemli bir açıklama yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TESK Başkanı Palandöken turizm sektörünün ekonomi için önemine dikkat çekti

Ülkemizdeki vatandaşlar yıl boyu kendileri ve sevdikleri ile birlikte en uygun zamanı ayarlayarak tatil yapmaya gidiyor. Her sene artan tatil masrafları konusunda pek çok kesimden şikayet geliyor.

Bu konu ilgili bir açıklamada Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken vatandaşların uygun bütçe ile konaklama yapabilmesi adına fiyatların fahiş şekilde olmaması gerektiğini söyledi.

“İNSANLARIN TATİL YAPMASININ ŞARTLARI KOLAYLAŞTIRILMALI”

Başkan Palandöken “Bildiğiniz gibi birçok ülke ile 3-5 günlük tatillerde vize sorunu kalktı. Bu bir taraftan sevindirici ancak diğer taraftan da ülkemizden dövizin çıkması ve turizm gelirimizin azalması anlamına geliyor. Turizm Bakanlığımız tarafından iç turizmde yerli turiste teşvik mekanizmaları ile promosyonların tanınması ve bu sıkıntının giderilmesi lazım. İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapmasının şartları kolaylaştırılmalı” dedi.

Turizmin sadece eğlenceye odaklı olmadığını, ülkemizde son yıllarda farklı alanlarda da turizmin geliştiğine dikkat çeken Bendevi Palandöken “Özellikle son zamanlarda trend haline gelen sağlık turizmi, gastronomi turizmi ve kültür turizmi gibi turizm alanlarından daha çok fayda sağlamalıyız. Turist sayısındaki artışı ülkemizin ve yerli üretimlerimizin tanıtımında fırsata çevirmek için yeni konseptler belirlemeliyiz” şeklinde konuştu.

EKONOMİYE FAYDASI OLACAĞI İŞARET EDİLDİ

TESK Başkanı Palandöken yetkili kişilere turizm konusunda yapıcı adımlar atılması ve hem yerli hem yabancı turistlerin işlerini kolaylaştırılması çağrısı yaptı. Bendevi Palandöken turizmin gelişmesinin ekonomiye olumlu yansıyacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan Hacıkadın Deresi'nde incelemelerde bulundu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan Hacıkadın Deresi'nde incelemelerde bulundu