ANASAYFA İş Dünyası TESK Başkanı Palandöken'den ekmek israfı açıklaması! Her gün 6 milyon...

TESK Başkanı Palandöken'den ekmek israfı açıklaması! Her gün 6 milyon...

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de gerçekleşen ekmek israfına değindiği açıklamasında, her gün 6 milyon kadar ekmeğin israf edildiğini söyledi.
TESK Başkanı Palandöken'den ekmek israfı açıklaması! Her gün 6 milyon...

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kalırken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den ekmek israfına yönelik açıklama geldi. 

Türkiye'de yılda 26 milyon tonluk gıdanın israf edildiğine değinen Başkan Palandöken, özellikle ekmek israfına da değindi. 

‘’MÜMKÜN OLDUĞUNCA KAÇINMALIYIZ'' 

Başkan Palandöken, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’na göre ülkede yılda 26 milyon ton gıda israf edildiğini belirterek, gıda israfının yüzde 42’si evlerde çöpe giden yiyeceklerden kaynaklandığını ve en çok çöpe atılan gıdanın ekmek, unlu mamuller, sebze ve meyveler olduğunu söyledi. 

Ramazan ayında gıda israfının ciddi oranda arttığını da ifada eden Palandöken,  ‘’İsraf edilen gıdalarla birlikte nimetimiz, paramız ve emeğimiz de çöpe gitmiş oluyor. Vatandaşlarımız bir yandan gıda ürünleri ile hayat pahalılığından dert yanarken diğer yandan bin bir emekle aldığı ürünleri israf etmemeli. Piyasada özellikle gıda ürünlerinde fırsatçıların fiyat artışı yaptığı bu dönemde israftan ne kadar kaçınırsak ürünlere talep düşünce fiyatlar da düşecektir.” dedi. 

Ramazanda en çok ekmek ve pidenin israf edildiğinin bir kez daha altını çizen Başkan Palandöken, ihtiyaç fazlası ürün alınmaması gerektiğini de vurguladı. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Tiryaki ve Bakan Yerlikaya vatandaşları ziyaret ettiler

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Tiryaki ve Bakan Yerlikaya vatandaşları ziyaret ettiler