ANASAYFA İş Dünyası TESK Başkanı Palandöken'den Ramazan Bayramı açıklaması: Piyasalar hareketlenecek

TESK Başkanı Palandöken'den Ramazan Bayramı açıklaması: Piyasalar hareketlenecek

Ramazan ayının son günlerine girilmesinin ardından esnaflar gözlerini yaklaşan tatil dönemine çevirdi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken'de esnafın beklentisinin yüksek olduğunu dile getirdi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TESK Başkanı Palandöken'den Ramazan Bayramı açıklaması: Piyasalar hareketlenecek

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşan bayram tatili dönemi ile ilgili açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram tatilinin 9 gün olduğunu duyurmuş, bu durumun ekonomiye olumlu yansıması şeklinde yorumlar yapılmıştı.

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN BEKLENEN PARA MİKTARINI SÖYLEDİ

Son dönemlerde yaşanan olumsuz ekonomik gelişmelerden esnaflarında etkilendiğini belirten ve Ramazan Bayramı döneminde yapılacak alışverişin kendileri için iyi olacağını ifade eden Palandöken “Bu yıl yüksek enflasyon tüm kesimleri mağdur etse de herkes bayram dolayısıyla çocuklarına mutlaka bir şeyler alınıyor. Bu bayram, bayramlık alışverişlerinden ikramlık alışverişlerine kadar piyasaya yaklaşık 50-60 milyar TL girmesi bekleniyor” dedi.

Vatandaşların yüksek seyreden enflasyona rağmen alışveriş yapma eğilimlerini sürdürdüğüne işaret eden TESK Başkanı Bendevi Palandöken “Bakkaldan kasaba, şekerciden tatlıcıya, ayakkabıcıdan konfeksiyoncuya, berberden kuaföre, taksiciden dolmuşçuya tüm sektörlerdeki esnaf ve sanatkarımız bayram için hazırlıklarını hızlandırdı” diyerek esnafların alışveriş yoğunluğu öncesi çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

VATANDAŞLARA UYGUN FİYAT SÖZLERİ

TESK Başkanı Palandöken fiyatların yüksek seyrinin bariz bir durum olduğunu fakat her keseye uygun fiyatta ürünlerin satılacağını söyledi. Palandöken “Fiyatlar biraz yüksek ancak herkes kesesine göre alışveriş yapacağı için piyasa canlanacak ve esnafımızın yüzü gülecek” diyerek yapılacak alışverişlerin esnafa ve ekonomiye olumlu etkisi olacağını belirtti.

Bayram tatil dönemi boyunca vatandaşların şehirler arası yolculuk ve bulundukları yerlerde bayram alışverişi yapması gibi durumlar bekleniyor. Söz konusu dönemin piyasaya etkileri ilerleyen dönemlerde gözlemlenebilecek.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da silah kaçakçılarına yönelik Mercek-15 operasyonu düzenlendi!

Ankara'da silah kaçakçılarına yönelik Mercek-15 operasyonu düzenlendi!