ANASAYFA İş Dünyası TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den esnaflara önemli hatırlatma

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den esnaflara önemli hatırlatma

Ülkemizdeki esnaflara, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den önemli bir uyarı geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den esnaflara önemli hatırlatma

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ülkemizdeki esnaflara Şubat ayının sonuna kadar önemli bir uyarı yaptı. Başkan Palandöken esnaflara Şubat ayının sonuna kadar kullandıkları tartı aletlerinin muayenelerini yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

SON GÜN 29 ŞUBAT

Esnafların satış yaparken kullandıkları ve en önemli hizmet araçlarından olan terazi aletleri için 29 Şubat Perşembe gününün son gün olduğunu ve muayene yapılmadığında esnafların ceza ödemek zorunda kalabileceğini vurgulayan Palandöken “Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği’ne göre özellikle pazarlarda daha çok kullanılan teraziler iki yılda bir muayene ettirilmek zorunda. Ölçü ve ölçü aletinin periyodik muayene süresi dolan esnafımız 29 Şubat Perşembe gününe kadar belediye ölçüler ve ayar memurluklarına müracaat ederek muayenesini yaptırmalı” şeklinde konuştu.

GEÇ BAŞVURULSA DAHİ CEZA ÖDENECEK

Bendevi Palandöken'in açıklamalarına göre muayene yapılmadığında ödenmesi gereken rakam ise her bir ölçü aleti için 3 bin 218 TL ila 64 bin 352 TL arası olacak. Açıklamanın erken yapılmasının önemini de belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken zamanında müracat etmeyen esnafların geçte olsa müracaat yapsalar dahi ceza ödemek zorunda kalacağını ifade etti.

Konu ile ilgili birimlerde denetimlerini sıkı tutmaya devam ediyor ve kurallara aykırı bir şekilde ticaret yapan esnaflara caydırıcı yaptırımlar uygulamaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son dakika depremi Kandilli Rasathanesi duyurdu! Ege Denizi 4,6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı

Son dakika depremi Kandilli Rasathanesi duyurdu! Ege Denizi 4,6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı