ANASAYFA İş Dünyası TESK Genel Başkanı Palandöken'den tüketiciyi enflasyondan koruyacak çözüm önerisi

TESK Genel Başkanı Palandöken'den tüketiciyi enflasyondan koruyacak çözüm önerisi

Enflasyonla mücadele devam ederken düşüş için vatandaşlar da sabırsızlıkla bekliyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise tüketiciyi enflasyondan koruyacak çözüm önerisi ile dikkati çekti.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
TESK Genel Başkanı Palandöken'den tüketiciyi enflasyondan koruyacak çözüm önerisi

Türkiye'de enflasyonla mücadele hız kesmeden devam ediyor. Enflasyonla mücadele kapsamında birbirinden farklı adımlar atılırken son olarak açıklanan verilerle Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) nisanda aylık bazda 3,18, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 3,60 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 69,80, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 55,66 olarak gerçekleşti.

Enflasyonla mücadeleden randıman alabilmek için Perakende Yasası’nın zaman kaybedilmeden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Perakende yasası tüketiciyi enflasyondan korur. Herkes kendi işini yaparsa rekabet edebilme şansı doğar” ifadelerine yer verdi.

PARAKENDE YASASI TALEBİ SÜRÜYOR

Herkesin kendi işini yaparak rekabet edebilme şansı olması gerektiğinin altını çizen  TESK Genel Başkanı Palandöken, tedbirin en başta alınması gerektiğini belirtti. ‘’Herkes kendi işini yapacak ve rekabet edebilme şansı olacak. Esnafı siz mağazanızda tezgâhtar, çiftçiyi tarlada işçi yaparsanız, enflasyonun önlenmesi ile ilgili tedbirleri yasal zorunluluk haline getirmezseniz her şey heba olur.'' değerlendirmesinde bulundu. 

TESK Genel Başkanı Palandöken, ‘’Yazın deniz malzemesi, ilkbaharda badana, boya, hırdavat malzemesi, sonbaharda okulların açılmasıyla birlikte kırtasiye malzemesi gibi 415 meslek dalını ilgilendiren tüm ürünler tek bir yerde satılırsa fiyatların düşmesini beklemek gerçekçi olmaz. Yapılacak şey belli. Anayasa’nın 173. Maddesinde belirtildiği gibi devletimiz esnaf ve sanatkarı koruyucu tedbirleri vakit kaybetmeden almalıdır” diye konuştu. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in parakende yasası talebi ile ilgili olarak henüz nasıl bir cevap geleceği bilinmiyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara af yok! Kanun teklifi meclise sunuldu

Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara af yok! Kanun teklifi meclise sunuldu