TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Kamuda Tasarruf Paketini olumlu bulduğunu söyledi

Enflasyonla mücadele kapsamında günlerdir dile getirilen kamuda tasarruf paketinin içeriği sonunda belli olmuştu. Kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hazırlanan paketin içeriğini kamuoyu ile paylaşmıştı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Kamuda Tasarruf Paketini olumlu bulduğunu söyledi

Açıklanan paketin içerisinde kamuda araç alımlarından, personel servislerine, gezi ve toplantıların yapılacağı alanlardan esnek çalışma modellerine kadar pek çok başlık yer almıştı. Bu ve benzeri konular alında alınan tedbirlerin yıllarda sürdürüleceği ifade edildi.

Alınan tasarruf kararlarının ardından konuya dair ekonomi ve iş dünyasından konuya dair değerlendirmeler gelmeye başladı. Bu değerlendirmeleri yapan isimlerden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu alınan kararı yerinde bulunduğunu belirtti.

“DOĞRU YÖNDE ATILAN BİR ADIMDIR”

Başkan Hisarcıklıoğlu “Enflasyonla mücadele tüm Türkiye’nin birinci önceliği olmalı ve bütçe disiplini bu mücadeleyi desteklemelidir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek tarafından açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ni olumlu buluyoruz. Doğru yönde atılan bir adımdır” ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Kamuda Tasarruf Paketini olumlu bulduğunu söyledi

Bu paketin ilerde daha farklı adımlarla da geliştirilebileceğini savunan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu “Alınacak ilave tedbirler, önümüzdeki dönemde açıklanacağı ifade edilen reform adımları ve bir izleme sistemi kurulmasıyla bu paket daha da güçlendirilebilecektir. Açıklanan tasarruf ve verimlilik paketinin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

SAHAYA YANSIMASI MERAK EDİLİYOR

Alınan kararların kamuda nasıl bir etki oluşturacağı merak konusu oldu. Alınan kararların yerine getirilip getirilmeyeceğine dair denetlemelerde yapılacağı ifade edilmişti.

SONRAKİ HABER