ANASAYFA İş Dünyası TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Türk dizilerinin dünya pazarındaki yerinden bahsetti

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Türk dizilerinin dünya pazarındaki yerinden bahsetti

İş dünyasında her geçen dönem farklı pazarlar oluşmaya devam ediyor. Oluşan pazarda büyük pay sahibi olmak adına ülkelerde resmi ve özel kurumlar tarafından çalışmalar yürütülüyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Türk dizilerinin dünya pazarındaki yerinden bahsetti

Bu kapsamda Ankara'da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği binasında önemli bir zirveye ev sahipliği yapıldı. Türkiye Kreatif Ekonomi Zirvesi adlı programa TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'da dahi olmak üzere çok sayıda isim katıldı.

Zirvede konuşan Başkan Hisarcıklıoğlu'nun değindiği önemli bir konu Türk dizilerinin dünya pazarındaki yerinin büyüklüğü oldu. Ülkemizde olduğu kadar dünya genelinde de büyük bir ilgi ile takip edilen diziler önemli bir ekonomik kazanç sağlıyor. Bu konunun önemini vurgulayan Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu “Türkiye’de üretilen diziler, Yeni Zelanda’dan Brezilya’ya kadar 150 ülkede, 500 milyona yakın bir nüfus tarafından izleniyor” dedi.

KREATİF ENDÜSTRİLERİN ÖNEMİNDEN BAHSEDİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıkloğlu dijital yollarla yapılan işlerin ne kadar büyük bir ekonomik hacmi olduğuna dikkat çekti. Başkan Hisarcıklıoğlu “Dünya genelinde sektörün toplam büyüklüğü 2 trilyon doları geçiyor. Türkiye kreatif endüstriler sektörü ise büyüklük olarak gelişmekte olan ülkeler arasında 8. Sırada yer alıyor. Yani bizim dünya pazarından aldığımız pay, okyanusta bir damla” diyerek Türkiye'nin daha çok çalışması gerektiğini belirtti.

Düzenlenen zirvede bu konu hakkında alanında uzman isimler görüş ve tespitlerini dile getirdi. Programın sonunda toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lokanta ve kafelere yapılan KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı!

Lokanta ve kafelere yapılan KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı!